Håller ni med?
Samtycke innebär att det finns ett uttalat godkännande från båda parter att ha sex, om inget sådant uttalande finns räknas det inte som samtycke. Förslaget om en samtyckeslag finns för att personer inte ska kunna förklara sig med att det inte funnits något uttalat nej och frias genom det. Samtycke innebär att finns inget nej, eller inget godkännande så räknas det fortfarande som våldtäkt. - Foto: TT

Kvinnan förklarar samtycke med fem meningar – genialiskt

Det verkar som att många tycker det här med samtycke är väldigt svårt och krångligt, så här är en minst sagt enkel förklaring för de som ännu inte förstått.


En Twitter-användare hyllas nu för sin ursmarta metafor för att förklara samtycke, skriver Daily Mail.

Nafisa Ahmed kände sig frustrerad över det faktum att vissa människor fortfarande inte verkar förstå det enkla konceptet med samtycke och att nej innebär nej.

Hon bestämde sig då för att förklara det en gång för alla. Till sin hjälp använde hon stöld som exempel, och mycket mer uppenbart än så här blir det verkligen inte.

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

Hon blev också tvungen att lägga till en extra kommentar för den som inte förstår att det inte finns någon rätt även om man gått hem tillsammans.

[removed][removed]

TACK Nafisa! Världen behövde det här. Och om du fortfarande inte förstår konceptet med samtycke så kanske du borde ta dig en ordentlig kurs i läsförståelse.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Tyskland nu inför en ny samtyckeslag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverige ha en samtyckeslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.