Karl-Anders Lindahl berättar om sin helg

När reportern tar helg väntar Carmen med polarna, flötig kebab och hela FIFA-gänget i soffan.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Adresser

Systembolaget – Kista Galleria, ingång Danmarksgatan

McDonalds – Kista Galleria, ingång Danmarksgatan

Pressbyrån – Medborgarplatsen

Carmen – Tjärhovsgatan 14

Dovas – Hornsgatan 84

Dovas – St Eriksgatan 53A

Snubbe med XBox – Hökarängen

Fredag eftermiddag. Min polare Gurra och jag går till systemet. Vi går till det i Kista Galleria och Gurra får välja bira. Vägg i vägg, McDonalds, köper jag vackra dubbla cheese och pommes med cheddardip, och förundras samtidigt över hur jag blev en sån som såg fram emot att köpa cheddardip.

Vi går vidare till Pressbyrån och köper röda Prince och Red bull till kvällen innan vi åker in till Carmen och möter upp vänner utan barn. Det blir flötig pommestallrik med stekt ägg till alla.

Vi dricker öl och öl, snor en pommes. Alla får köpa varsin drink, medan jag och Gurra köper en jäkla massa billig bärs på flaska som komplement. Vi äter, dricker bärs, kedjeröker, och pratar om allt det där vi inte hunnit prata om i veckan.

På lördag morgon vaknar jag klockan 11:30, sover en timme till, och älskar mig själv för att jag hade vett att ställa ett glas vatten bredvid sängen innan jag somnade.

Jag är trött och hör hur Gurra ligger och bakiskvider på soffan. Jag tar en lång kall dusch (kanske nickar till lite) innan vi går ner på stan. Äter kebab på gatuköket och ser Avengers på bio två gånger.

Drar hem till ett sunkigt kollektiv i Vita Bergen och tar en fördrink bestående av vodka och kranvatten medan vi göra oss i ordning – det är kreativt och kul!

Sen åker vi till Dovas Hornsgatan via Dovas St.Eriksgatan och dricker hot shots.

Vaknar på söndagen full. Äter frukost på balkongen (skogaholmslimpa och hushållsost) och lyssnar på Da Buzz. Sen har hela gänget Fifa-kväll hos en snubbe som har Xbox. På vägen hem handlar jag mat på Ica, både till måndagens trista matlåda och söndagens kvällsmat. Det blir köttbullar och snabbmakaroner.

Vid fyratiden börjar fölket ramla in. Alla hjälps åt att micra och ta fram grejer. Runt halv ett har alla gått hem igen och jag kryper upp i soffan med en burk Ben & Jerrys. Inte för att de är nyttigt, utan för att det är svingott. Jag ser på gamla Simpsons-repriser på sexan.. ett till, ett till…. det tar aldrig slut.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du livsstilsreportage?
Tack för din röst!