Peg Parnevik reagerade starkt efter sin medverkan i "Intimt med Björken"
Peg Parnevik reagerade starkt efter sin medverkan i "Intimt med Björken" - Foto: Youtube/Privat

Allt kan inte vara en feministisk debatt, Peg Parnevik

KRÖNIKA. Att sätta en rubrik baserat på vad som kommer locka flest läsare är varken ofeministiskt eller reducerande, snarare tvärtom. Hur kan den tanken inte slå Peg Parnevik?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tidigare i veckan gästade Peg Parnevik "Intimt med Björken", en Youtubeserie där programledaren Martin Björk bjuder in kändisar till en intervju i sin bil. I veckans avsnitt avhandlades allt ifrån anekdoter från hennes uppväxt till starka kändismöten och det blomstrande kärlekslivet. 

På bara ett par dagar har videon fått närmare 90 000 visningar – och det beror säkert tills viss del på den intresseväckande, kanske klickiga rubriken. "Peg Parnevik: "Filip Lamprecht dumpade mig!", står det i titelraden.

Peg Parnevik: "Jag har mer att prata om"

Det här var ingenting som Peg lät passera i tysthet. På sin story på Instagram förklarar hon att många av hennes senaste intervjuer har innehållit intressanta diskussioner om hennes musik och nya sound.

"Men i slutändan så skriver alla om mitt tidigare och mitt nuvarande förhållande. Det är så sjukt att man som kvinna alltid blir reducerad till sina partners. Jag har mer att prata om än så, jag lovar", skriver Peg. 

Och jag förstår självklart det problematiska i artikelvinklar vars enda fokus är att uppmärksamma kvinnor som gift sig med yngre män eller blivit mammor sent – bara för att bekräfta en norm om att det skulle vara uppseendeväckande.

Expojkvännen Filip fick exakt samma frågor

Men så är inte fallet här, hon blir inte alls "reducerad till sina partners". När Martin Björk sätter rubrik baserat på vad Peg Parnevik själv berättat om i avsnittet, utifrån vad han vet kommer locka flest att titta, så gör han helt rätt. 

När expojkvännen Filip Kaspersen Lamprecht gästade Intimt med Björken döptes avsnittet i samma anda till "Filip Lamprecht: Sanningen om mig och Peg Parnevik". 

Han fick exakt samma typ av frågor – precis som Eric Saade fick bemöta uttalanden från exet Nicole Falciani när han gästade samma program. Ingen av dem gnällde. 

Man kan inte göra kvinnofråga av allt

Det är dessutom precis så som flest kommer få nys om Pegs nya sound och kommande låtsläpp, eftersom en spännande rubrik får tittarsiffrorna att dra iväg. Hur kan den tanken inte slå henne?

Diskussionen om hur kvinnor porträtteras felaktigt i media ligger mig varmt om hjärtat och får gärna belysas så ofta det bara går. Men man kan faktiskt inte göra feministisk debatt av vad som helst.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

1 timme sedan

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

1 timme sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

1 timme sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

2 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

2 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

2 timmar sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.