Mest lästa

Jimmie Åkesson ska gifta sig med Matilda Kärnerup, 28: "Min prinsessa"

Vem är Jimmie Åkessons fästmö Matilda Kärnerup? • Familj • Jobb • Åldersskillnaden till SD-ledaren

Jimmie Åkesson (SD) har hittat kärleken i Matilda Kärnerup och paret ska nu gifta sig. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som googlas om Matilda Kärnerup.

Nu är Sverige med i Nato

Under torsdagseftermiddagen blev Sverige formellt medlem i Nato, efter en nästan två år lång process.

Här debatterar Martin Melin utanför Riksdagen: "Jag är djävulens advokat här"

När klimatrörelsen Fridays for future demonstrerar utanför Riksdagen passar Liberalernas rättspolitiska talesperson Martin Melin på att starta en diskussion. I en video gestikulerar Melin och förklarar att han bara försöker vara "djävulens advokat".

Taylor Swift och det amerikanska valet – detta har hänt

Det verkar som att det blir Donald Trump och Joe Biden som tävlar om rollen som USA:s president i höst. Men frågan är om det blir världsartisten Taylor Swift som avgör valet?

Allt om Jamal El-Haj: Riksdagen och Socialdemokraterna

Jamal El-Haj lämnade i början av 2024 Socialdemokraterna och blev politisk vilde. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om politikern.

Här är ministrarna i Ulf Kristerssons nya regering

Vill du veta mer om Romina Pourmokhtari? Allt om uppväxten, pojkvännen och dissen mot innerstadsbarn

Romina Pourmokhtari är Sveriges nya klimat- och miljöminister, och Sveriges yngsta minister någonsin. Vill du veta mer om Romina, hennes föräldrar, partner och utbildning? Nyheter24 har samlat allt du vill veta.

Rebecka Fallenkvist petades från SD – har du koll på hennes kärleksliv, ursprung och lön?

Rebecka Fallenkvist petades nyligen från Sverigedemokraterna efter en omdiskuterad bild på Instagram. Hur bra koll har du på henne, hennes ursprung och privatliv? Nyheter24 har samlat allt du vill veta.

SD vill inte släppa in L i regering

Ulf Kristersson (M) har lämnat rapport till talmannen

Moderatledaren Ulf Kristersson har delrapporterat till talman Andreas Norlén. Talmannen uttalar sig inte om läget i förhandlingarna. Slutrapportering sker den 12 oktober klockan 11.

Kerstin Lundgren (C) vald till tredje vice talman

Så mycket tjänar talman Andreas Norlén och de vice talmännen: "Lika mycket som statsministern"

Har du koll på vad talmannen Andreas Norlén, och den förste, andre- och tredje vice talmannen tjänar i månaden? Faktum är att det rör sig om en riktigt saftig summa.

Julia Kronlid vald till andre vice talman i riksdagen

Efter en andra omröstning stod det klart att Julia Kronlid (SD) väljs till andre vice talman i riksdagen. – Det är en stor dag. Jag är väldigt glad för stödet och det är ett stort stöd, säger SD-ledamoten till Aftonbladet.

Tre ledmöte från högersidan kan ha gått emot partilinjen: "Övertygad"

Julia Kronlid fick 173 av riksdagsledamöternas röster. Detta kan innebära att tre ledamöter från den högra sidan, vilka har 176 mandat, frångick partilinjen.

Julia Kronlids (SD) tidigare uttalande om evolutionsteorin: "Gud ligger bakom"

Inför måndagens talmansomröstning svarade Julia Kronlid (SD) att hon inte ifrågasätter evolutionsteorin. I en intervju med Nyheter24 i Almedalen 2014 lät det något annorlunda. – Man kan till exempel föra ett samtal kring hur den första encelliga varelsen, som allting härstammar ifrån, kom till, svarade hon då.

Riksdagen väljer Andreas Norlén (M) till talman – då träffar han Kristersson

Strax innan lunch stod det klart att Andreas Norlén får nytt förtroende som riksdagens talman. – Jag vill framföra att jag är ödmjukt tacksam över det fortsatta förtroendet, säger han under en pressträff.