SD-toppen Louise Erixon, före detta sambo till Jimmie Åkesson, närvarade inte på partiets valvaka
SD-toppen Louise Erixon, före detta sambo till Jimmie Åkesson, närvarade inte på partiets valvaka - Foto: Johan Nilsson/Stefan Jerrevång/TT

Därför saknades Åkessons exsambo Louise Erixon på SD:s valvaka

Jimmie Åkesson firade ett succéval på SD:s valvaka i Stockholm. I hemmakommunen Sölvesborg var hans tidigare sambo, tillika lokalpolitikern Louise Erixon tänkt som en huvudperson – men hon lyste med sin frånvaro.


På Sverigdemokraternas valvaka talade en stolt Jimmie Åkesson för en liten stund sedan. Av allt att döma ser SD ut att bli landets näst största parti, och nu har de siktet inställt på att få sitta i regering.

– Vi är på riktigt ett stort parti i dag och jag är så stolt, så glad över vad vi gjort tillsammans för att åstadkomma det här, säger en tagen Åkesson vid podiet.

Jimmie Åkesson och flickvännen Matilda Kärnerup. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Matilda Kärnerup, 27, är Jimmie Åkessons nya kärlek

Tidigare under kvällen fångades han och den nya flickvännen Matilda Kärnerup, 27, på film när de omfamnade varandra i en puss. 

SVT-programledarna Anders Holmberg och Camilla Kvartoft kunde inte låta bli att kommentera den romantiska gesten:

– De pussas!

Här kan du läsa mer om Jimmie Åkessons nya flickvän Matilda Kärnerup.

Louise Erixon (SD). Foto: Johan Nilsson/TT

Därför saknades Louise Erixon på SD:s valvaka

Någon däremot lyste med sin frånvaro på Sverigedemokraternas valvaka, det var Louise Erixon. Hon är partiet kommunstyrelseordförande i Sölvesborg och tidigare sambo till Åkesson. 

SD-toppen Erixon var tänkt som en huvudperson under den lokala vakan i Sölvesborg. Att hon inte närvarade beror, enligt ordföranden och gruppledaren Robert Lindén, på att hon blev sjuk i sista sekund. 

– Hon har tyvärr anmält sig sjuk. Jag vet inte vad det är, säger han till Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!