Åkessons nya utspel om Greta Thunberg.
Åkessons nya utspel om Greta Thunberg. - Foto: Adam Ihse TT/TT, Kristy Wigglesworth AP/TT

Åkessons nya utspel om Greta Thunberg: "En ung tjej som har ångest"

SD:s Jimmie Åkesson berättar sin syn på klimatet och Greta Thunberg i en ny intervju.


Det senaste året har det pratats mycket om klimatet runt om i världen. Det har hållits debatter, forum och livliga diskussioner om vad som borde göras och i vilket stadie vårt klimat faktiskt befinner sig i.

En av personerna som blivit central i klimatdebatten är 16-åriga Greta Thunberg som mer eller mindre blivit en symbol för klimataktivism.

Men huruvida Greta Thunberg har rätt i det hon säger –  det tvistas det ännu om bland folk.

En person som har en liten annan syn på Greta och hennes budskap är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

"En ung tjej som har ångest"

Thunberg blev väldigt uppmärksammad efter hennes tal i FN. Ett tal där hon verkligen röt i från och krävde förändringar. Åkesson fick dock en helt annan bild av talet än vad många kanske fick vid tillfället.

– Jag tycker om ungdomar som är engagerade politiskt. Vad de engagerar sig i är upp till dem, men det är svårt att inte inspireras av engagemanget som visas. Sedan tror jag att man ser saker på olika sätt, säger Åkesson till Expressen och fortsätter:

– Talet i FN, till exempel. Många såg det som oerhört kraftfullt. Jag såg en ung tjej som har ångest och verkligen tror på det hon säger, att världen kommer gå under snart. Det oroar mig lite, för det är inte så, menar Åkesson.

Detta är inte första gången Åkesson inte håller med Greta Thunberg. I sitt sommartal skickade han en passning till 16-åringen


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.