Annie Lööf
Annie Lööf Centerpartiets ledare Annie Lööf (C) möter media efter dagens träff med talmannen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090 - Foto: Claudio Bresciani/TT

Centern släpper fram Stefan Löfven – ställer tre krav

Centerpartiet är överens om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men partiet kommer att lägga fram en egen budget.
– C kommer inte budgetförhandla med V. Samtidigt behöver Sverige en regering fram till valet nästa år, säger Annie Lööf.


Centern kommer att rösta gult och släppa igenom Stefan Löfven i en statsministeromröstning – men inte utan krav. 

I utbyte vill C att regeringen håller fast vid att las-uppgörelsen genomförs, liksom lättnader av strandskyddet och och att äganderätten i skogsbruket stärks.

– Vi kommer rösta gult för Stefan Löfven i veckans statsministeromröstning. Vi har haft många samtal och kommit överens om det här. En förutsättning från C är att tre viktiga reformer från januariavtalet måste genomföras, säger partiledaren Annie Lööf (C).

C lägger egen budget

Däremot vill partiet lägga fram en egen budget eftersom de inte vill samarbeta med Vänsterpartiet.

– Vi har beslutat oss för att skapa en friare roll för Centerpartiet. Vi kommer därför att gå i konstruktiv opposition. Vi fortsätter inte med det budgetarbete vi har haft med regeringen de senaste åren, säger Lööf.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!