De mest googlade förkortningarna och vad de betyder
Det här betyder förkortningarna - Foto: BIldkälla: pixabay/pixabay

Det här betyder Sveriges mest googlade förkortningar

Har du inte koll på vad LOL betyder? Eller kanske TBT? Då kanske du har googlat på deras betydelse. Här är Sveriges populäraste förkortningar att googla på.


Google Sverige har för första gången sammanställt de mest googlade förkortningarna. Genom den klassiska ordföljden "vad betyder" och vad för förkortning som följt har nu Google tagit fram en lista med de mest googlade förkortningarna. Några förkortningar är självklara för många och några har man kanske aldrig sett tidigare. 

Farshad Shadloo, kommunikationsansvarig på Google är förvånad över förstaplatsen.

– Det var en överraskning att den hamnade på första plats, men samtidigt är det nog den enskilt mest använda hashtaggen i sociala medier, säger Farshad Shadloo, till Dagens Nyheter

Det här betyder de mest googlade förkortningarna: 

TBT (Throwback Thursday)

En av de vanligaste hashtaggarna. Slänger upp lite gamla bilder eller gamla minnen och voilá – #tbt. Helst ska det ju självklart ske på en torsdag om man ska vara korrekt. 

Bae (Babe eller Before anyone else)

Hatad. Älskad. Bae har skapat en del rubriker de senaste åren. 

Har du en bae? Bildkälla: Giphy

C/o (Care of)

Klassisk adress, särskilt om man bor i andra hand eller är inneboende. Den person som egentligen står på lägenheten som du bor i blir helt enkelt c/o Namn Namnson, för att ta ett kasst exempel.

LOL (Laughing out loud)

Ja, den har ju varit med ett tag. LOL. Kanske sällan man faktist skrattar högt rakt ut när man skriver LOL till någon, men ändå. 

Bildkälla: pixabay

Osa (Om svar anhålles)

Om man bjuder in till en födelsedagsfest eller annan trevlig tillställning så kan man avsluta inbjudan med "Osa". Då ska mottagaren vara bra otrevlig om hen inte svarar.

Pk (Politiskt korrekt)

Omdebatterat begrepp som kastas runt hej vilt – särskilt om politiker och media.

PM (Promemoria eller personligt meddelande)

Ahh högskolestudier, eller? PM används nog mer frekvent som förkortning till personligt meddelande. 

Yolo (You only live once)

Ja, den här har väl också varit med ett tag. Vi går ut – #yolo. 

Bildkälla: pixabay

Kn (Oklart vad det här betyder)

Alltså var det här några som inte vågade skriva klart ordet "knulla" eller är det någonting hemligt? Kungens nalle? Kom nu? Eller så är det så enkelt som Folks republik av Nordkorea.

FOMO (Fear of missing out)

Brukar oftast inträffa på helgen när det vankas fest och andra tillställningar. Föreställ dig att en av dina närmsta vänner har födelsedagsfest men du har redan lovat bort dig på släktmiddag. Då kan känslan av FOMO vara väldigt påtaglig.

ETA (Estimated time of arrival)

Används såklart oftast i resesammanhang. Översatt till svenska kan man säga förväntad ankomsttid. 

ASAP (As soon as possible)

Det är inte helt ovanligt att få ett mail eller sms från en kollega där det står exempelvis "Kan du fixa detta ASAP?" - då vill personen alltså att du ska fixa något så snabbt som möjligt. 

"Kan du fixa detta ASAP?" Bildkälla: pixabay


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du koll på förkortningarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.