Flygplan
Har du alltid undrat vad en flygvärdinna tänker, men aldrig säger. - Foto: Giphy/TT

Flygvärdinnor: De här skulle vi aldrig säga till passagerare

Det finns en del saker som din flygvärdinna aldrig kommer säga till dig, även om hon tänker dem.


Det finns många saker som flygvärdinnor tänker men som de aldrig säger. Men nu har några av dem tagit bladet från munnen och berättat exakt vad de alltid velat säga till sina passagerare, skriver Side3 som intervjuat dem.

Bildkälla

"Det där är inte vatten"

En flygvärd berättar att hen alltid känner sig äcklad när passagerare går in på toaletten i strumpor, eller än värre, barfota. Då har personen lust att säga "Det där är inte vatten, kompis".

Bildkälla

"Sluta uppför dig som en idiot"

Det verkar hända rätt ofta att passagerare klämmer sig in i det lilla köket på flyget för att sedan konstatera "Här var det trångt". Vilket så klart kräver responsen: "Ja, och det blev inte mindre trångt när du kom hit".

Bildkälla

"Jag struntar i din blöja"

En flygvärd säger att det hänt flera gånger att föräldrar lämnat in sina barns begagnade blöjor när soporna samlats in. Personen säger att konversationen brukar låta något i stil med: "Blöjor ska du själv slänga på toaletten", "Men det är bara kiss", "Det struntar jag i".

Bildkälla

"Det är du som är för stor"

När en överviktig person sitter och försöker få ner det lilla bordet framför sig, men inte lyckas så bra brukar kommentaren "Det är för lite plats för att få ner bordet" komma som ett brev på posten. Vilket får flygvärden att tänka att det kanske inte är platsen det är ont om utan timmarna på gymmet.

Bildkälla

"Vad flyger vi över nu?"

En vanlig fråga är "Var är vi nu?". Det man bör komma i håg då är att om du som passagerare inte har tillgång till en karta så är det väldigt otroligt att flygvärdarna har det. Det är nästan bara piloten som vet exakt var man befinner sig. En flygvärd brukar dock bara svara "Krakow" för att slippa diskussion.

Bildkälla

"Jag kan hoppa på din väska"

Ofta kommer personer som försökt få ner hela semesterutrustningen i sitt handbagage, vilket gör att väskorna ser ut som att de ska sprängas – och inte heller får plats i handbagageutrymmet. När personen klagar över att väskan inte får plats vill flygvärden bara svara "Det kanske går lättare om jag hoppar lite på den?".

Bildkälla

"Lägg upp din egen väska"

Långa, stora, vuxna män som inte klarar av att lägga upp sitt eget handbagage på bagagehyllan är tydligen en stor källa till huvudvärk (och ryggskador) för flygvärdar. En person säger att de bara vill svara: "Du är ju 60-70 centimeter längre och väger 40-50 kilo mer, du kan nog lägga upp din egen väska".

Bildkälla

"Det är inte bara du som är försenad"

När flyg är försenade kommer också många människor bli försenade, vilket är en logisk slutsats för de flesta. Men för andra är det inte lika lätt att förstå utan de måste påpeka för flygpersonalen att "Jag är försenad", "Ja, det är vi också" vill en person svara på den kommentaren.

Ett annat exempel är: "Kommer vi lyfta i tid?". Svaret på den frågan är: Om avgångstiden är just nu så är chansen att vi lyfter i tid väldigt liten.

Bildkälla

"Vi vill inte flyga med dig igen heller"

Om någon har en dålig flygupplevelse är det inte ovanligt att personalen få höra att personen "Aldrig mer tänker flyga med ert bolag". Och då kliar det efter att svara "Nej, det vill vi inte heller att du gör".

Bildkälla

"Du ser inte så himla snygg ut själv"

Flera gånger har flygpersonal fått höra kommentarer om sitt utseende. En person fick höra "Du ser lite sliten ut", vilket så klart borde kräva svaret: "Nej, du ser inte ut som en blomma själv direkt".

Bildkälla

Så om du är en sådan person som någon gång ställt någon av dessa frågor eller fällt någon av dessa kommenterar till en flygvärdinna eller flygvärd borde du skämmas – och aldrig göra det igen.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om en vad som händer på en privatjet – en flygvärdinnas bekännelser.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sagt något av de här sakerna till en flygvärd någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.