Hen kan få huvudrollen i säsong fyra av Skam – här är alla ledtrådar

- 22/12/2016, 19:43 -
De flesta av oss har sett alla tre säsonger av Skam minst en gång nu. Nu väntar vi med stor spänning på att få veta vem som är huvudperson i säsong fyra som kommer nästa vår.
1 av 6

De flesta av oss har sett alla tre säsonger av Skam minst en gång nu. Nu väntar vi med stor spänning på att få veta vem som är huvudperson i säsong fyra som kommer nästa vår.

NRK/Montage

Det finns en hel del intressanta kandidater att välja på ur Kosegruppa.
2 av 6

Det finns en hel del intressanta kandidater att välja på ur Kosegruppa.

Instagram

William och Noora har varit ett favoritpar som de allra flesta älskar, men som många också har en hel del problem med med tanke på Williams mindre trevliga sidor.
3 av 6

William och Noora har varit ett favoritpar som de allra flesta älskar, men som många också har en hel del problem med med tanke på Williams mindre trevliga sidor.

Faksimil NRK

Den senaste säsongen har vi fått lära känna Isaks kärlek Even.
4 av 6

Den senaste säsongen har vi fått lära känna Isaks kärlek Even.

Faksimil NRK

Många vill se mer av Nooras kollektivkompis Eskild, som står för några av seriens absolut bästa citat.
5 av 6

Många vill se mer av Nooras kollektivkompis Eskild, som står för några av seriens absolut bästa citat.

Faksimil NRK/Instagram

Julens gulligaste par måste ju ändå vara Vilde och Magnus. <3
6 av 6

Julens gulligaste par måste ju ändå vara Vilde och Magnus. <3

Faksimil NRK

Det här är den stora frågan som verkar vara på allas läppar just nu. OBS, texten innehåller spoilers!

Besattheten av den norska ungdomsserien Skam är total. Inte bara här i Norden, utan faktiskt över stora delar av världen.

De flesta av oss hängivna Skam-fans har vid det här laget avverkat alla tre säsonger (och kanske hunnit påbörja ett nytt varv från början.. eller två). Så nu återstår egentligen bara en enda stor och nästan livsavgörande fråga:

Vem kommer ha huvudrollen i säsong fyra av Skam?

Alla verkar ha sina egna tippade favoriter, vilket inte alltid överensstämmer med vem som faktiskt är mest trolig att vara huvudpersonen.

Eva har ju redan fått stå i fokus med sina kärleksbekymmer i säsong ett av serien. Därefter har Noora och Isak haft egna säsonger.

Vem som ska ta över fanan för säsong fyra är allt annat än givet. Det finns många lösa trådar att reda ut här, häng med!

1. Penetrator-Chris

På andra sidan jordklotet har över tusen brasilianska fans röstat på Facebook på vem de vill se i huvudrollen. Där kammar coola Sana hem segern, lite otippat tätt följt av Penetrator-Chris.

Just Penetrator-Christ verkar ha blivit en storfavorit bland många, trots sitt douchiga beteende. Framförallt vill nog många veta hur det går med hans nya romans med Eva.

2. Sana

Tjejen i kompisgänget som det snackas mest om. Serien har fått en del kritik för att mest ha stereotypa vita huvudkaraktärer och därför menar många att det är viktigt att muslimska tjejen Sana får ta mer plats.

Hennes vänskap med Isak fördjupades ju under säsong tre och då är steget över till säsong fyra rätt givet kan en tycka.

Dessutom har en mystisk bild från sidan Skamalerts blivit viral, där bokstäverna S, A, N och A är utskrivna i versaler. Men här är källan något oklar och kan lika gärna mer vara önsketänkande än något med substans.

3. Chris


Underbart härliga, självsäkra och roliga Chris är en person i tjejgänget som hittills bara har fått figurera som en kul bifigur. Även det har kritiserats en del, att normbrytande personer som Chris ofta porträtteras som mer lustiga än åtråvärda eller djupa.

Det menas att karaktärer som hennes lätt hamnar i samma fack som Melissa McCarthy, känd från Bridesmaids, Gilmore Girls och Ghostbusters .

4. Vilde och/eller Magnus


Knappt hade sista avsnittet av säsong tre hunnit sändas, förrän Vildes och Magnus koseliga "mjau" vid julgranen blev smått ikoniskt.

Publiken kan helt enkelt inte få nog av Russebuss-Vilde och Kattehookern Magnus. Dessutom har serien tidigare snuddat vid Vildes ätstörning, något som många tycker bör lyftas fram mer med tanke på hur vanligt det är bland dagens unga.

Bildkälla: NRK/Instagram

Å andra sidan har även Magnus blommat ut under säsong 3, från en småspånig hopplös tjejtjusare, till en av killgängets otippade visdomsgurus.

5. Eskild

Åh Eskild. Som vi älskar Eskild, klart att vi alla vill ha mer av honom och hans briljanta oneliners och deeptalk. Men han går trots allt inte i skolan Hartvig Nisses som serien kretsar kring.

Och det verkar långsökt att han skulle få en helt egen säsong tillägnad sig, när det finns så många andra som står på tur med mer troliga argument.

6. William

För den som inte redan har dammsugit nätet efter all information som går att stalka upp kring skådespelarna och deras rollfigurer, så kanske en fortfarande lever på hoppet om att få återse William.

Sorry, men det är kört. Han har redan hoppat av serien helt och hållet för att satsa på sin skådespelarkarriär (okej?) och det var också därför vi fick klara oss utan honom i säsong tre.

Good riddance ändå, enligt Nyheter24:s reporter Malin Nilsson, som i en uppmärksammad debattartikel menar att Williams och Nooras förhållande inte alls är så gulligt – enligt henne är han snarare en typisk potentiell våldtäktsman.

7. Even

Bildkälla: NRK

Under hela säsong tre fick vi njuta av den svårmodiga unga mannen med det fantastiska leendet och mjuka hårlockarna. Förälskelsen i paret "Evak" (Even och Isak) är helt oändlig från tittarnas sida.

Nu har ju Even redan haft en säsong tillsammans med Isak. Men Isak var trots allt huvudpersonen och det känns som att vi bara har skrapat på ytan av Even och hans bipolära sjukdom och bakgrund. Vi trenger mer!

Bildkälla: Instagram

Och som en liten bonus har observanta tittare noterat lappen på Evens kylskåp tidigare i serien. Där står det klart och tydligt "Allt er love", vilket säsongen också avslutas med. Betyder det att nästa säsong är Evens? Kanske, vem vet?

8. Bubblare: Linn

Bildkälla: NRK/Instagram

Här har vi den riktigt otippade personen bland de medverkande i serien. Kollektivtjejen Linn lommar mest runt och gör inte så mycket väsen av sig.

Men den här sms-konversationen mellan kollektivmedlemmarna antyder att Linn på ett eller annat sätt kommer ta betydligt mer plats under 2017. Eller är det bara en smart avledningsmanöver från serieskaparen Julie Andems håll?

Bildkälla

Okej, nog med killgissningar, let's bring on the hard facts. Vad har vi lärt oss från tidigare säsonger av Skam?

Serien är ju känd för sina många dolda budskap, som den här hemliga koordinaten som Nyheter24 var först att rapportera om.

En ständigt återkommande detalj i fansens teorier kring säsong fyra, är ledtråden med den så kallade "fjärde väggen." Begreppet används inom teater, film, TV och annan form av fiktion och syftar på när en rollfigur exempelvis talar till publiken eller tittar in i kameran.

Det allra tydligaste exemplet på det var den här omdiskuterade knappa sekunden i slutet av säsong två.

Bildkälla: NRK

Ja, här tittar alltså Isak lurigt rakt in i kameran, om än väldigt väldigt snabbt. Och mycket riktigt, nästa säsong handlade om honom.

Om vi backar bandet, hur har det sett ut tidigare? Jodå, Noora verkade också kolla in i kameran väldigt hastigt i slutet av säsong 1, innan det var dags för hennes egen säsong.

871476871476

Bildkälla: NRK

Med andra ord borde det ju vara rimligt att nästa säsongs huvudkaraktär också kollar in i kameran, eller hur?

Självklart har seriens fans luskammat varenda liten filmruta för att hitta ett hemligt tecken på samma spår. Och då har vi helt plötsligt två rimliga kandidater kvar:

Bildkälla: NRK

Sana, med blicken mystiskt riktad snett in mot kameran i början av säsongen.

Bildkälla: NRK

Even. Här tittar han ju faktiskt rakt in i kameran, i allra sista avsnittet av säsong tre dessutom. Eller tittar han verkligen in i kameran? Är det inte Isak han tittar på precis snett bakom kameran egentligen? Här går åsikterna isär.

Ja, det finns helt uppenbart väldigt många halvöppna dörrar att gissa på här och fler teorier lär tillkomma.

Till dess att vi faktiskt får veta svaret så räknar vi andaktsfullt ner till ögonblicket då vi äntligen kan bänka oss framför säsong fyra av alles favoritt serie Skam.

Bildkälla: NRK

Och när allt känns hopplöst får vi ta en dag, en timme eller en minut i sänder.

Du har väl inte missat den fantastiska parodin som visar hur det skulle kunna se ut när Skam-gänget har reunion 25 år framåt i tiden? Och vem är du egentligen i Skam? Det kan du testa här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.