Polisen varnar för farlig internettrend
Polisen varnar för trenden som har skadat flera ungdomar. - Foto: Faksimil Facebook/TT

Polisen varnar för farliga trenden: "Salt and ice challenge"

Den farliga internetutmaningen har spridit sig från USA till flera länder – och många barn har fått bestående skador efter att ha hakat på "Salt and ice challenge".


En ny trend sprider sig bland ungdomar i sociala medier. Nu varnar den brittiska polisen och en barnorganisation föräldrar – deras barn kan nämligen skadas allvarligt så att de hamnar på sjukhus, skriver Daily Mail.

Trenden som kallas "salt and ice challenge" går ut på att man lägger is och salt på huden. Kombinationen av is och salt skapar en kemisk reaktion, som kan sänka temperaturen ner till -17 grader. Genom att göra just detta tävlar ungdomar om vem som kan stå ut med smärtan längst.

Se de obehagliga skadorna i videon ovan. 

Trenden började i USA men har nu spridit sig till England, bland flera länder. Och med det har flera skadats.

Enligt Hull Daily Mail har en pojke från Swansea fått bestående nervskador på handen, och en annan flicka från Fife har fått permanenta ärr till följd av frostskadorna, skriver The Sun.

På grund av skadorna uppmanar nu barnorganisationen NSPCC att föräldrar, lärare och pedagoger pratar med ungdomarna.

Även polisen i West Yorkshire varnar på Twitter.

"Snälla varna era barn och de du känner från att delta i den här farliga utmaningen," skrev poliskommisarien Dee Collins enligt Daily Mail

I december gick även Ikea ut med en varning för en annan trend med orden "du kommer inte ut" och även tandläkare varnar för en trend som kan skada dina tänder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du provat det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.