Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är "mördarclownernas" nya mål – kuslig attacklista på Instagram

- 13/10/2016, 14:12 -
1 av 4

ClownsightingsUK

2 av 4

ClownsightingsUK

3 av 4

ClownsightingsUK

4 av 4

ClownsightingsUK

Clownerna sätter skräck i omgvningen. Nu tar de nästa steg.

Clownrädslan har slagit sin rödmålade klor i hela världen just nu, och runt om i Europa kommer dagligen nya rapporter om att clowner har siktats. Och nu verkar "mördarclownerna" ha tagit nästa steg i sina ondskefulla planer.


Även i Sverige har flera clowner setts:


Ett engelskt konto på Instagram ska enligt The Sun ha postat en lista över platser som ska attackeras. På listan ska flera sjukhus finnas.


Nu har ett av de sjukhusen, Royal Infirmary i Newcastle, gått ut med en varning till sina anställda och vill att de ska vara extra försiktiga. Man har också uppmanat personalen att anmäla allt som ser misstänkt ut.

Dessutom har sjukhuset nu tvingats ställa in en show där clowner skulle muntra upp svårt sjuka barn.

– Sjukhusets säkerhetsavdelning ringde och var mycket oroliga över att någon skulle se en sjukhusclown och bli rädd, säger Martin Wilson, som skulle muntra upp de sjuka barnen till The Sun.

I England har clowntrenden slagit extra hårt. 28-årige Simon blev attackerad av en clown med machete när han var på väg hem från puben. Läs mer om det här.

Har du sett en clown, eller har en film du vill skicka in? Klicka här!

ÄR DU RÄDD FÖR CLOWNER?