1 av 4
- Foto: ClownsightingsUK
2 av 4
- Foto: ClownsightingsUK
3 av 4
- Foto: ClownsightingsUK
4 av 4
- Foto: ClownsightingsUK

Här är "mördarclownernas" nya mål – kuslig attacklista på Instagram

Clownerna sätter skräck i omgvningen. Nu tar de nästa steg.


Clownrädslan har slagit sin rödmålade klor i hela världen just nu, och runt om i Europa kommer dagligen nya rapporter om att clowner har siktats. Och nu verkar "mördarclownerna" ha tagit nästa steg i sina ondskefulla planer.


Även i Sverige har flera clowner setts:


Ett engelskt konto på Instagram ska enligt The Sun ha postat en lista över platser som ska attackeras. På listan ska flera sjukhus finnas.


Nu har ett av de sjukhusen, Royal Infirmary i Newcastle, gått ut med en varning till sina anställda och vill att de ska vara extra försiktiga. Man har också uppmanat personalen att anmäla allt som ser misstänkt ut.

Dessutom har sjukhuset nu tvingats ställa in en show där clowner skulle muntra upp svårt sjuka barn.

– Sjukhusets säkerhetsavdelning ringde och var mycket oroliga över att någon skulle se en sjukhusclown och bli rädd, säger Martin Wilson, som skulle muntra upp de sjuka barnen till The Sun.

I England har clowntrenden slagit extra hårt. 28-årige Simon blev attackerad av en clown med machete när han var på väg hem från puben. Läs mer om det här.

Har du sett en clown, eller har en film du vill skicka in? Klicka här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
ÄR DU RÄDD FÖR CLOWNER?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.