Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Otroliga knepet: gör du för att avokadon inte ska bli brun

- 07/02/2020, 14:14

En kvinna i Nya Zeeland har avslöjat sitt knep för att hindra avokado från att mörkna i kylen.

Avokado är förmodligen en av världens mest frustrerande frukter.

Dyr, ömtålig och blir brun och dålig på två sekunder. Priset blir svårt att göra något åt, men det finns faktiskt knep för att få avokadon att förbli grön efter öppning.

En kvinna i Nya Zeeland har upptäckt ett sätt att få den att hålla längre. Det har inget att göra med varken platsbunkar eller aluminiumfolie, utan att det finns en mycket "grönare" lösning på problemet.

GRÖN LÖSNING

Och den lösningen är sallad!

Hon lindade helt enkelt in avokadon i lite grövre salladsblad och märkte att det får en öppnad avokado att hålla sig färsk i kylen i en veckas tid.

Linda in avokadon i sallad för att få den att hålla längre i kylen. (Leif R Jansson/TT)

Kvinnan skriver på Facebook att även frallor att hålla sig färska om du lindar in dem i sallad.

Och vill du att din avokado ska hålla ännu längre så – läs här så får du veta hur du får den att hålla i ett halvår