Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor psykologinsats i Baku

- 01/05/2009, 11:26 -

Alla psykologer i den azeriska huvudstaden har beordrats att hjälpa till.

Hälsomyndigheterna i Azerbajdzjan har beordrat alla ledande psykologer i huvudstaden Baku att ta sig an skadade och sörjande efter dödsskjutningen på ett av stadens universitet i torsdags.

– På order av ministern ska dessutom alla läkare vid stadens psykiatritjänst från och med i dag ta emot alla som behöver hjälp, sade Shaig Sultanov, chefsläkare vid Bakus psykiatriska sjukhus till nyhetsbyrån Interfax på fredagen.

Minst 13 personer dödades i torsdags när en 29-årig man sköt sig fram igenom den statliga Oljeakademin, innan han till sist tog sitt eget liv.

Orsaken till massakern är ännu oklar. 29-åringen har beskrivits som en arbetslös ensamvarg.

– Det vore fel att säga något definitivt innan utredningen är färdig, men det står klart att den här mannen agerade i vredesmod och drevs av mindervärdeskomplex, ilska och aggressivitet, sade dock Sultanov.

Hundratals studenter samlades vid Oljeakademin på fredagen för att lägga ned blommor och tända ljus för offren.

– Vi har alla chockats av den här tragedin. Det kunde ha hänt vem som helst av oss, på vilken skola som helst, sade studenten Rakhman Badanov till AFP.

Skrivet av: