Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Stor psykologinsats i Baku

Nyheter | 01/05/2009 11:26

Alla psykologer i den azeriska huvudstaden har beordrats att hjälpa till.

Hälsomyndigheterna i Azerbajdzjan har beordrat alla ledande psykologer i huvudstaden Baku att ta sig an skadade och sörjande efter dödsskjutningen på ett av stadens universitet i torsdags.

– På order av ministern ska dessutom alla läkare vid stadens psykiatritjänst från och med i dag ta emot alla som behöver hjälp, sade Shaig Sultanov, chefsläkare vid Bakus psykiatriska sjukhus till nyhetsbyrån Interfax på fredagen.

Minst 13 personer dödades i torsdags när en 29-årig man sköt sig fram igenom den statliga Oljeakademin, innan han till sist tog sitt eget liv.

Orsaken till massakern är ännu oklar. 29-åringen har beskrivits som en arbetslös ensamvarg.

– Det vore fel att säga något definitivt innan utredningen är färdig, men det står klart att den här mannen agerade i vredesmod och drevs av mindervärdeskomplex, ilska och aggressivitet, sade dock Sultanov.

Hundratals studenter samlades vid Oljeakademin på fredagen för att lägga ned blommor och tända ljus för offren.

– Vi har alla chockats av den här tragedin. Det kunde ha hänt vem som helst av oss, på vilken skola som helst, sade studenten Rakhman Badanov till AFP.

Skrivet av: