Stor psykologinsats i Baku

Alla psykologer i den azeriska huvudstaden har beordrats att hjälpa till.


Hälsomyndigheterna i Azerbajdzjan har beordrat alla ledande psykologer i huvudstaden Baku att ta sig an skadade och sörjande efter dödsskjutningen på ett av stadens universitet i torsdags.

– På order av ministern ska dessutom alla läkare vid stadens psykiatritjänst från och med i dag ta emot alla som behöver hjälp, sade Shaig Sultanov, chefsläkare vid Bakus psykiatriska sjukhus till nyhetsbyrån Interfax på fredagen.

Minst 13 personer dödades i torsdags när en 29-årig man sköt sig fram igenom den statliga Oljeakademin, innan han till sist tog sitt eget liv.

Orsaken till massakern är ännu oklar. 29-åringen har beskrivits som en arbetslös ensamvarg.

– Det vore fel att säga något definitivt innan utredningen är färdig, men det står klart att den här mannen agerade i vredesmod och drevs av mindervärdeskomplex, ilska och aggressivitet, sade dock Sultanov.

Hundratals studenter samlades vid Oljeakademin på fredagen för att lägga ned blommor och tända ljus för offren.

– Vi har alla chockats av den här tragedin. Det kunde ha hänt vem som helst av oss, på vilken skola som helst, sade studenten Rakhman Badanov till AFP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.