Den chilenska regeringen har utlyst katastroftillstånd i flera provinser med anledning av skogsbränderna. Arkivbild.
Den chilenska regeringen har utlyst katastroftillstånd i flera provinser med anledning av skogsbränderna. Arkivbild. - Foto: TT

Dödssiffran stiger i brandhärjat Chile

Minst 22 personer har omkommit till följd av fler än 250 skogsbränder som rasar i Chile. Fortsättningen på den värmebölja som slår mot landet befarar försvåra släckningsarbetet.


Dödssiffran fortsätter att stiga till följd av de bränder som rasar i Chile. Enligt inrikesminister Carolina Tohá har minst 22 personer mist sitt liv och över 550 har skadats. Minst 10 personer saknas.

Även flera brandmän och räddningsarbetare har omkommit under arbetet med att bekämpa elden, som rasar i över 14 000 hektar skog.

Tohá sade på lördagen att 76 nya bränder startat det senaste dygnet. Totalt är 151 av 251 bränder under kontroll.

De flesta av skogsbränderna härjar i provinserna Biobío och angränsande Ñuble, där regeringen har deklarerat katastroftillstånd för bättre samordning med militären.

Den värmebölja som slagit till i landet väntas fortsätta med höga temperaturer och starka vindar som kan försvåra släckningsarbetet.

— Temperaturerna når nivåer vi aldrig sett förut, säger Tohá.

Det är oklart hur många hem som förstörts i bränderna.

— Statens fulla styrka kommer att sättas in för att, först och främst, bekämpa bränderna och hjälpa alla drabbade, säger Chiles president Gabriel Boric.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

1 timme sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

1 timme sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

1 timme sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.