Expresidenten Donald Trump vid kampanjmötet på flygplatsen i Waco.
Expresidenten Donald Trump vid kampanjmötet på flygplatsen i Waco. - Foto: Evan Vucci/AP/TT

Trump bedyrar oskuld vid valmöte i Waco

USA:s expresident Donald Trump bedyrade återigen sin oskuld vid ett kontroversiellt valmöte i Waco, Texas.


För Trump är det årets första massmöte och det kommer efter några turbulenta dagar då han bland annat själv hävdat att han inom kort skulle gripas. Något sådant beslut har åtalsjuryn i New York ännu inte fattat.

Distriktsåklagaren "utredde mig för något som inte är ett brott, inte en förseelse, inte en affär", hävdade Trump inför anhängarna.

Valet av plats för talet har väckt uppmärksamhet. Det är exakt 30 år sedan belägringen i Waco pågick. Den kulminerade i april 1993 då runt 80 medlemmar av den religiösa Davidsekten omkom i en brand sedan federala polisen FBI i 51 dagar haft en järnring runt anläggningen. Extremhögern ser händelsen som en symbol för motståndet mot myndigheternas ingrepp i människors privatliv.

Trump själv nämnde inte Wacos historia i talet, utan sade att han bad Texas viceguvernör Dan Patrick att helt enkelt välja ut en plats där expresidenten hade stort stöd.

Trump försvarade också de som stormade kongressen, och inledde hela mötet genom att spela sången "Justice for all" där män som är frihetsberövade för sin inblandning i stormningen körar och Trump reciterar amerikanska trohetseden.

— Ni kommer att bli rättfärdiga och stolta. Ligisterna och brottslingarna som korrumperar vårt rättssystem kommer att bli besegrade, sade Trump.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!