Svensk anhållen för upplopp

Ravefest på strand i Goa urartade.


En svensk man har gripits vid ett upplopp i samband med en strandfest i Goa, Indien, i lördags kväll, rapporterar Straits Times. Tillsammans med en tysk och en ryss är han nu anhållen för misstankar om upplopp och för misshandel av polisen som försökte stoppa ravefesten.

Överintendent Tony Fernandes vid polisen i Panjai säger att de utryckande poliserna utsattes för flygande flaskor och knytnävsslag på Anjuna Beach.

De flesta av festdeltagarna på strandbaren, i den tidigare portugisiska kolonin, var utländska turister. Fernandes tillade att fler arresteringar kunde bli aktuella.

Polisen inledde sin stora satsning mot strandfester med mycket alkohol och droger efter att en 15-årig brittisk flicka avled på Anjuna Beach i februari förra året. Flickan, Scarlett Keeling, hade druckit en cocktail av droger och sprit och blivit våldtagen innan hon dog. Flera liknande händelser har solkat ned Goas rykte det senaste året, berättar Straits Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.