Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nikki höll på att dö – efter att ha gjort en bröstpiercing

- 16/10/2016, 22:21 -
Nikki höll på att dö efter att hon piercat bröstvårtan.
1 av 5

Nikki höll på att dö efter att hon piercat bröstvårtan.

Facebook

Nikki före operationen.
2 av 5

Nikki före operationen.

Facebook

Nikki 24 timmar innan hon kollapsade.
3 av 5

Nikki 24 timmar innan hon kollapsade.

Facebook

Nikki med sin man som var den som gav henne bakterierna som gjorde att hon blev så sjuk.
4 av 5

Nikki med sin man som var den som gav henne bakterierna som gjorde att hon blev så sjuk.

Facebook

Nikki efter operationen som räddade hennes liv.
5 av 5

Nikki efter operationen som räddade hennes liv.

Facebook

Den 33-åriga bartendern från Las Vegas var nära att minsta livet efter att hennes bröst blivit infekterat.

Nikki Belza, 33, började göra bröstförstoringar när hon fyllde 21. Hittills har hon spenderat ungefär 180 000 kronor på att förstora sina bröst, skriver Metro UK.

Tidigare i år skaffade hon även sin första piercing i bröstvårtan. Men det tog bara några veckor innan hon råkade rycka ut piercingen.

Det blev ett sår och en liten infektion, men allt verkade läka bra så Nikki tänkte inte mer på det.

Nikki. Bildkälla: Facebook

Men när hon vaknade en morgon så kände hon en smärta i armvecket, och väl framme på jobbet som bartender trillade hon ihop. Hon kördes i ilfart till sjukhus och där konstaterade läkare att hon hade 40 grader feber.

På sjukhuset diagnosticerades Nikki med typ A streptokocker, ett släkte bakterier som bland annat orsakar halsfluss. Sjukdomen hade hon fått efter att hennes 45-åriga make, som haft ont i halsen några veckor tidigare, pussat henne på munnen.

De bakterier hon fått i sig från kyssen hade gjort så att hennes, redan svaga immunförsvar, inte klarade att bota sjukdomen själv. I stället utvecklades det till en mycket allvarlig form av blodförgiftning.

Nikki med sin man. Bildkälla: Facebook

Sjukdomen hade vänt sig mot Nikkis egen kropp och börjat förstöra bröstvävnaden i hennes bröst. Läkarna lyckades dock rädda henne genom att ta bort ett av hennes implantat.

– Jag visste att det enda sättet att rädda mitt liv var att ta bort implantatet, men när jag vaknade efter operationen kunde jag ändå inte titta ner, säger Nikki.

Hon berättar också att hon är väldigt ledsen över att ha förlorat ett bröst, men att hon vet hur lyckligt lottad hon är som lever. Hennes immunförsvar är fortfarande svagt men hon är på bättringsvägen.

Nikki på sjukhuset. Bildkälla: Facebook

– Men jag är nästan där, och jag kan inte vänta tills jag kan göra en ny bröstoperation, säger hon.

Läkaren Ron Daniels, expert på blodförgiftningar säger till Metro UK att det är vanligt att symptomen för blodförgiftning liknar de hos influensa, och att det är viktigt för alla som hastigt insjuknat och tidigare haft en infektion att söka läkarhjälp så snart som möjligt.

– För varje timme som passerar utan att patienten får antibiotika ökar risken för att det får en dödlig utgång, säger han till Metro UK.

Nikki efter operationen. Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om Ariana som har ett ben som är tre gånger större än det andra (känsliga läsare varnas).

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.