Caitlin, 15, laddade mobilen över natten – slutade i katastrof

Caitlin laddade sin iPhone bredvid sängen över natten.


Caitlin Rae Durant, 15, från norra Wales laddade sin iPhone under natten. Men det slutade i en stor tragedi då det började brinna.

Som tur var klarade Caitlin sig men alla hennes saker i rummet förstördes. Familjen fick flytta och kunde inte bo i sitt hem på ungefär sex månader, skriver Metro.

Det var laddaren till telefonen som fattade eld, trots att det var en äkta Apple-produkt. Telefonen som låg på sängen och laddade tog eld när den blev överhettad och hela rummet slukades av lågor.

– Dra ut laddaren innan du går och lägger dig. Lämna aldrig föremål på laddning obevakade under längre perioder, säger chefen över brandsäkerhet Stuart Millington på North Wales Police till Metro.

Allt i hemmet förstördes på grund av bland annat rök och vattenskador och mamman Gemma berättar att inga av familjens ägodelar kunde räddas.

Gemma publicerade sedan före- och efterbilder på sin dotters rum på Facebook för att varna andra.

"Jag ville visa er bilderna, inte för att få sympati men för att visa förödelsen efter något så enkelt som att lämna mobilen på laddning. Snälla dela detta, för att visa era barn. Det här händer verkligen. Det hände precis oss men det hade kunnat sluta ännu värre" skriver hon i inlägget på Facebook.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Laddar du din telefon över natten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.