Andra världskriget.
1 av 3
Trump tänker införa något som Adolf Hitler införde i nazityskland. - Foto: TT
Samma förslag som Adolf Hitler.
2 av 3
Donald Trump. - Foto: TT
Hitler. Andra världskriget.
3 av 3
Adolf Hitler. - Foto: TT

Låter Trumps nya förslag bekant? Här är svaret varför.

Ett av de förslag som Donald Trump föreslagit infördes också av Adolf Hitler precis innan andra världskriget bröt ut.


Det var ett av de första förslagen som Donald Trump skrev på efter att han tillträtt som USA:s 45:e president – nämligen att det regelbundet ska släppas listor över invandrare som begått brott i landet, skriver Independent.

Under ett tal förklarade Trump mer om sitt förslag:

– Jag har beordrat Department of Homeland Security att skapa en myndighet som ska hjälpa amerikanska brottsoffer. Initiativet ska kallas för Voice – Victims Of Immigration Crime Engagement. Syftet är att ge en röst till dem som har ignorerats av våra medier, och tystade av personer med en speciell agenda, sade Trump.

Redan då var det flera personer som påpekade att det här inte var första gången som en sådan här lag infördes i ett land. Nazitysklands ledare Adolf Hitler publicerade även han listor över kriminella invandrare.

I tidningen "De kriminella judarna" publicerades bilder på judar som begått brott, tillsammans med brottet de begått. Enligt professorn och författaren Richard Weikart handlade det om en inställning till en hel folkgrupp

– 1943 skickade nazisterna ut ett meddelande till den tyska pressen som löd: "Judar är kriminella i sin läggning. Judarna är inte en nationalitet så som andra nationaliteter, de bär med sig kriminaliteten genom arv", förklarar Weikart.

Så det kanske är hög tid för president Trump att kolla i backspegeln så han inte gör samma misstag som andra genom historien – för det kan leda till riktigt obehagliga konsekvenser, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att flera stora medier portades från Vita husets pressträff och att Trump nu uttalat sig om vem som är världens vackraste kvinna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du dig orolig för att Trump är president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.