24-åring förföljdes på joggingturen – fångade allt på film

24-åriga McKenzie Smalley förföljdes av en främmande man i en bil. Trots att hon konfronterade mannen och bad honom lämna henne ifred så fortsatte han. Nu sprids videon hon filmade via Snapchat världen över.


Rädslan finns inom de flesta. Att gå i mörkret på öppen gata tycker de flesta är obehagligt. Mitt på ljusa dagen? Då ska det inte finnas anledning till mycket oro. 

Eller? 

För 24-åriga amerikanska McKenzie Smalley blev morgonjoggen allt annat än en trevlig upplevelse. Mitt under joggingrundan upptäckte hon att hon förföljdes av en man i bil, som sedan fortsatte förfölja henne – under hela joggingturen. 

När hon fick ett meddelande från en vän på Snapchat bestämde hon sig för att svara med en video på mannen. Sedan fortsatte hon filma hela händelseförloppet, skriver NY post.

"Det ni inte ser i videon är när jag säger till honom flera gånger att snälla sluta följa efter mig, när jag tittar på andra bilförare och säger 'jag känner inte den här mannen' och när ingen hjälper mig", säger McKenzie i videon. 

Skärmdump från videon. Bildkälla: Snapchat

Mannen, som ska ha varit i 30 års åldern, följde efter henne med bil och skrek efter henne. Bland annat att hon skulle stanna och prata med honom. 

När han senare parkerade bilen så passade McKenzie på att springa från bilen och lyckades skaka av honom. 

Men det var inte bara själva momentet att hon blev jagad som skrämde henne. Utan att inga av förbipasserande lade märke till hennes "rop på hjälp". 

Hon avslutar videosarna med "Om du ser någon som visar att de vill ha hjälp så hjälp då."

– Se hela videon i spelaren ovan – 

TV: Martin Timell om stalkingen: "Ska inte komma undan, din jävel!"

Läs också om vad du bör göra om du utsätts för en stalker

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit förföljd någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.