Donald Trump talar i Montana
Donald Trump under sitt tal i natt. - Foto: AP Photo/Susan Walsh

Trump attackerar media efter bombpaketen: "Måste sansa sig"

Vid ett kampanjtal i natt tog Donald Trump chansen att gå till attack mot media efter att flera misstänka bomber skickats till bland annat CNN:s redaktion.


USA försöker idag förstå vad som hände igår, när flera bombpaket skickades till bland andra Bill och Hillary Clintons bostad, till före detta presidenten Barack Obama och till nyhetskanalen CNN:s lokaler i New York. 

I ett uttalande kallar New Yorks bogmästare Bill de Blasio attentaten för ett terrordåd, och under natten har även USA:s president Donald Trump fördömt attacken.

– Amerikanska folkets säkerhet är min absolut högsta prioritet, säger Trump i ett uttalande. 

Trump menar att han är "arg och upprörd" över bombpaketen, och att paketen nu undersöks av experter. Han kallar dådet för en attack mot demokratin. 

– Nu måste vi stå enade, och skicka ut ett ett starkt meddelande om att hot inte hör hemma i USA

Senare under ett möte i Montana antydde Donald Trump att nyhetsmedia i USA har en skuld. 

– Media har en skyldighet att ha en sansad ton och sluta med den ändlösa stridslystnad, ständigt negativa och ofta falska nyheter och artiklar. Det måste de göra, sa Trump på kampanjmötet. 

Donald Trump, som själv vid ett tidigare tillfälle kallat media för ”folkets fiende”, får nu kritik för sitt uttalande – många menar att presidenten missat ytterligare en chans att ta krafttag mot våld och hot. 

– Han hade en chans att ena landet, men han missade den chansen. Snarare har han gjort det ännu värre genom att skylla på medierna och sprida hat. Han vill elda på sina väljare inför valet, sa New Yorks guvernör Andrew Cuomo i en intervju med CNN nu på morgonen. 

Det här vet vi om de misstänkta bomberna i USA

/
CNN
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.