Flera explosioner i Sri Lanka
Explosioner i Sri Lanka – 138 personer döda och 400 skadade - Foto: AP/TT Eranga Jayawardena

Explosioner i Sri Lanka – minst 310 personer döda

Hotell och kyrkor har drabbats av explosioner i Sri Lanka under natten till söndag. I staden Colombo ska minst tre femstjärniga hotell ha utsatts. Minst 310 personer har dödats vid explosionerna, enligt Reuters.


Vid lunchtid på påskdagen, samtidigt som påskfirandet pågick för fullt, misstänks självmordsbombare ha utfört attentaten, rapporterar SVT.

Flera kyrkor och hotell drabbade

Det ska röra sig om totalt sex explosioner vid samma tillfälle i olika delar av landet, enligt polisen. Vad som utsatts verkar i skrivande stund vara tre femstjärniga hotell i Colombo och tre kyrkor.

De tre kyrkor som rapporterats ha utsatts är St Anthonys kyrka i centrala Colombo, St Sebastians kyrka i Katuwapitiya strax norr om Colombo och en kyrka i staden Batticaloa, på östra delen av ön.

Hotellen som har rapporterats drabbade ska vara Cinnamon Grand, Kingsbury och Shangri-La, rapporterar Reuters.

Minst 310 personer rapporteras döda, skriver The Guardian

Enligt UD finns inga uppgifter på några skadade svenskar.

Ingen grupp har ännu tagit på sig skulden

För det som tycks vara en planerad attack har ingen grupp ännu tagit på sig skulden.

– Utifrån det vi vet nu skulle det kunna vara jihadistiska grupper. Just koordinerade attacker har ju historiskt varit Al Quadias signatur, säger terrorforskaren Hans Brun till SVT.

Utegångsförbud

Det har utlysts utegångsförbud med omedelbar verkan i Sri Lanka. Och det är fortfarande oklart när det kan komma att hävas.

UPPDATERING: Sjunde och åttonde explosion

På söndagsförmiddagen rapporteras det har inträffat en sjunde explosion i Dehiwela, nära Sri Lankas huvudstad. Enligt uppgifter ska två personer ha dött i den sjunde explosionen. Attacken ska ha skett på ett hotell nära ett zoo, enligt Reuters.

Kort därefter rapporterades det om att en åttonde explosion har inträffat.

Nyheter24 har rapporterat vidare om explosionerna i Sri Lanka. Här kan du läsa allt vi vet om händelsen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.