Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nytt coronavirus upptäckt i Storbritannien: "Sprids snabbare"

Under eftermiddagen meddelar Storbritanniens hälsominister Matt Hancock att man upptäckt en ny version av coronaviruset i landet.


Det är under måndagseftermiddagen som Storbritanniens hälsominister Matt Hancock går ut med de skrämmande nyheterna i en sändning med Sky News.

I landet har man hittat ett nytt typ av coronavirus – som hittills tros lika bakom över 1 000 sjukdomsfall.

Det nya viruset har påträffats i 60 olika lokalområden runt om i Storbritannien. 

Enligt Hancock sprids den här versionen troligtvis mycket snabbare än det coronavirus vi hittills bekämpat. 

Därför tror man att det går att koppla till den ökade smittspridning som drabbat sydöstra Storbritannien på senaste tiden.

Tros inte svara sämre på vaccinet

För närvarande finns det inget som talar för att det nyupptäckta coronaviruset skulle orsaka allvarligare sjukdomsförlopp än det tidigare.

Enligt Hancock är det inte heller troligt att det kommer svara sämre på vaccinationen – som Storbritannien redan satt igång med.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.