Times Square i New York på lördagen.
Times Square i New York på lördagen. - Foto: TT

USA:s östkust drabbas hårt av vinterstorm

Stormvarningar utfärdades i delar av de tio delstaterna på östkusten, från Virginia i söder till Maine i norr. Men storstaden Boston verkar ha drabbats hårdast av stormen, med sex decimeter snö på lördagen.


Vindhastigheter på 37 meter per sekund mättes upp runt Boston, där stormbyarna från nordost får en monumental kraft som ansamlats över Atlanten.

Inställda flyg

Transportkaos rådde i de tätbefolkade delstaterna utefter Atlantkusten. De flesta flygen från New York, Boston och Philadelphia ställdes in, vilket innebar att omkring 4 500 flygningar i USA inte blev av.

Vatten svämmar över i Bostons hamn.

Även tågbolaget Amtrak ställde in snabbtågen mellan Boston och Washington, den tåglinje på östkusten som är en av de viktigaste transportlederna i USA.

Times Square i New York lockade snösnugna, främst då turister:

— Det är fantastiskt. Det är som att åka skidor, omsluten av led-lampor och ljus, säger Gonzalo Vazquez.

Cykloner drar in

Guvernörerna i New York, New Jersey, Maryland, Rhode Island och Virginia har utlyst olika grader av nödläge.

— Ta er hem på ett säkert sätt i kväll och stanna hemma över helgen, undvik icke nödvändiga resor, sade New Yorks guvernör Kathy Hochul inför stormens ankomst.

De kraftiga vinterstormarna utefter den amerikanska kusten har fått en ödesmättad beteckning: nor'easter – nordöstare, då vädersystem över Nordatlanten skapar cykloner med moturs roterande luft som drar in över land från nordost.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.