Mest lästa

Minst 27 barn i bussolycka i Tyskland

Fånge i nära sju år – journalisten nu död

AP-journalisten Terry Anderson, som blev känd i världen när han 1985 kidnappades på en gata i Beirut i Libanon och sedan hölls fången i nära sju år, har avlidit.

Ukraina: Ryskt bärgningsfartyg träffat på Krim

Ukraina har träffat ett ryskt bärgningsfartyg vid den av Ryssland annekterade Krimhalvön, uppger det ukrainska försvarsdepartementet.

Kuslig ”kattslaktare” dödade 76 katter

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Turkiets president vädjar om palestinsk enighet efter möte med terrorstämplade Hamas. Palestiniernas president hotar samtidigt med att omvärdera den palestinska myndighetens förhållande till USA.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

OJ Simpson är död – blev 76 år gammal

Branddrabbade turister får gratis semester

Turister som tvingades fly från förra sommarens omfattande bränder på Rhodos kan få en gratis hotellvecka, skriver The Guardian.

Ön delar ut gratis getter: "Alla kan ansöka"

En ö utanför Italien delar ut gratis getter – till alla som är intresserade. Trots att getter är ett relativt nytt inslag på ön har den redan överbefolkats av djurarten. – Alla kan ansöka om att få en get, säger borgmästaren Riccardo Gullo till The Guardian.

Här är kommunen som förbjuder snusande under arbetstid

Då kan du få 34 000 i böter i svenskarnas semesterparadis

Att svenskar gillar att resa till Spanien är ingen nyhet. Dock kan det komma att bli betydligt dyrare än många är vana vid. Detta efter att nya regler för uthyrning av solstolar slagits fast. Därtill kan dyra böter också vänta för den som inte sköter sig.

Klara Halldórsdóttir tvingas fly vulkanutbrottet: "Överlevnadsläge"

När lavan återigen flödar fram till Grindavík tynar hoppet för Klara Halldórsdóttir om att någonsin kunna bo i sitt hem igen. Det är fortfarande så overkligt, säger hon.

Så lever Gypsy Rose Blanchard i dag – efter frigivningen

Lyckad landning på månen

För första gången har en privat sond landat på månen. – Jag vet att det här var en nagelbitare, men vi är nu på månens yta och vi har sändarsignal, sade sondtillverkaren Intuitive Machines vd efter landningen.

Embryon räknas som barn i Alabama – IVF stoppas

Högsta domstolen i Alabama har beslutat att frysta embryon kan betraktas som barn enligt statlig lag. IVF-kliniker pausar alla behandlingar på grund av rädsla för att bli dömda.

Navalnjys fru Julia Navalnajas X-konto stängs av

Julia Navalnajas konto på X har tillfälligt stängts av, rapporterar flera medier.

John stämmer lotteriet – efter felaktig miljardvinst

En man i Washington DC, USA, trodde att han vunnit jackpotten på Powerball – men hans vinst drogs tillbaka. Mannen stämmer nu lotteriet för att ha publicerat hans vinnande nummer av misstag.

Här är lyxiga presenten Putin gav till Kim Jong-Un

Rysslands president Vladimir Putin fortsätter att uppvakta Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Senaste gåvan: En rysktillverkad bil för privat bruk, meddelar Nordkoreas statliga nyhetsbyrå.