Stockholm

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine, Madeleine Thérése Amelie Josefine, är prinsessa av Sverige samt hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Hon är det tredje och yngsta barnet till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia av Sverige. Prinsessan Madeleines officiella titel är: Hennes kungliga Höghet Madeleine, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.


Hon föddes den 10 juni år 1982 på Drottningholms slott och döptes den 31 augusti 1982 i Slottskyrkan med namnen Madeleine Thérèse Amelie Josephine. I den svenska tronföljden är prinsessan Madeleine nummer sex efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Carl Philip och prins Alexander. I den brittiska tronföljden är hon nummer 286. 

Madeleine var tidigare förlovad med den svenske juristen Jonas Bergström, men det förhållandet tog slut 2010 efter att Bergström varit inblandad i en mycket uppmärksammad otrohetsskandal.


Prinsessan Madeleine har arbetat med World Childhood Foundation både i Stockholm och i USA sedan år 2006. Hon flyttade till New York 2010 för att arbeta på kontoret där. År 2015 bosatte hon sig i London, England tillsammans med maken Christopher O’Neill och barnen prinsessan Leonore (född 2014) och prins Nicolas (född 2015). Hon har dessutom en fil. kand. i konstvetenskap, etnologi och historia från Stockholms universitet.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.