Sri Lanka bjuder på episk kultur och själfull kultur.
1 av 8
Sri Lanka bjuder på episk kultur och själfull kultur. - Foto: ADAMKLINGETEG / ADAMKLINGETEG
Du hittar exotisk jazzsurf i Senegal.
2 av 8
Du hittar exotisk jazzsurf i Senegal.
Europas surfmecka hittar du i Biarritz, Baskien.
3 av 8
Europas surfmecka hittar du i Biarritz, Baskien. - Foto: magnus.friberg@xpandor.com / Copyright Magnus Friberg
Storstadshäng och levande strandhäng i Lissabon.
4 av 8
Storstadshäng och levande strandhäng i Lissabon.
Costa Rica är varje surfares dröm.
5 av 8
Costa Rica är varje surfares dröm. - Foto: ADAMKLINGETEG / ADAMKLINGETEG
New York bjuder på det bästa av alla världar, inte minst surfing.
6 av 8
New York bjuder på det bästa av alla världar, inte minst surfing.
Det orörda surfparadiset Galicien.
7 av 8
Det orörda surfparadiset Galicien. - Foto: Richard A Vogel
Upplev magiska ögonblick i södra Kalifornien.
8 av 8
Upplev magiska ögonblick i södra Kalifornien. - Foto: magnus.friberg@xpandor.com / Copyright Magnus Friberg

Världens 8 bästa surfdestinationer

Från extremsport till mindfulness – surfing berör och inspirerar på många olika sätt. Här är åtta favoriter med de absolut bästa vågorna och skönaste stränderna i världen.


I veckan var det internationella surfdagen och för att fira detta har Momondo tagit hjälp av Surfakademin som tipsar om sina åtta favoritdestinationer – perfekta för brädan.

Galicien Surfparadis

1. Galicien, Spanien

Här kommer du undan sommarens semesterkaos. Dramatiska provinsen Galicien ligger längst ut på Pyreneiska halvön och bjuder på 600 meter höga klippor, pittoreska små byar och Atlantens mest orörda vågor. Förutom naturen finns ett spännande kök rikt på fisk och skaldjur.

Hitta flygresa till Galicien här.


2. Lissabon, Portugal

Storstadsliv eller hänga på stranden? När du hamnat i Lissabon är det både och som gäller. Staden är levande och spännande och Golfströmmen bidrar till ett jämnt och surfvänligt klimat året om.

Tips: Bara en halvtimme norrut ligger ett pärlband av härliga beach communities som Cascaise och Sintra, som också går att återfinna på UNESCOs världsarvslista.

Hitta flygbiljetter till Lissabon här.

New York Surfa

3. New York, USA

Ett hett resmål för svenskar året om. New York och surf är däremot två saker som man inte kanske tror hänger så bra ihop, men faktum är att någon timme från West Village och Williamsburg finns det massor av hängvänliga strandområden för den surf- och/eller kulturintresserade.

Hitta flygbiljetter till New York här.

Biarritz, Surfa

4. Biarritz, Baskien, Frankrike

I sydvästra Frankrike hittar du Baskien och staden Biarritz där du kan mixa gamla franska mormorscaféer med vackra stränder så som sceniska stranden Côte des Basques – också kallat för födelseorten för surfing i Europa. Gourmandnästet San Sebastian ligger bara en halvtimmes roadtrip söderöver.

Hitta det bästa priset på flyg till Biarritz här!

Surfa, Sri Lanka

5. Sri Lanka, Sydasien

Sydöst om Indien i indiska oceanen ligger ön Sri Lanka, där stillsamhet möter spänning och en bekant miljö möter exotisk natur. Här kan surf på lekfulla vågor och strandhäng i det härliga klimatet bytas av mot att upptäcka ett fantastiskt kök och kultur.

Hitta flygbiljetter till Sri Lanka här!


6. Santa Teresa i Costa Rica

Costa Rica bjuder på tropisk regnskog och varmt vatten året runt. Den pittoreska grusvägen som går genom byn Santa Teresa kantas av mysiga restauranger som passionerat drivs av inflyttade New Yorkbor, Européer och Sydamerikaner. Stranden i Santa Teresa är troligtvis en av världens läckraste då regnskogen löper hela vägen ner till stranden och skapar en maffig grön backdrop.

Här hittar du din flygresa till Costa Rica!

Kalifornien, Surfa

7. San Diego, USA

Delstaten San Diego i södra Kalifornien har sedan 30-talet varit surfingens centrum sedan och är fortfarande fullt av möjligheter. I sann kalifornisk surfinganda bör man någon gång vaka över havet i gryningen precis innan solen gått upp för att hitta, paddla ut och fånga dagens allra första vågor i det varma San Onofre i surfstaden Encinitas.

Hitta bästa priset på din flygresa här!

Surfa, Senegal

8. Dakar, Senegal

Dakar i Senegal är en plats som bevisat att surfing inte bara är för amerikaner och australiensare, utan något som förenar alla människor som älskar havet. En perfekt surfdestination där bra vågor hittas året om.

Jämför priser på flyg till Dakar här.

Källa: Momondo och Surfakademin

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.