Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

5 härliga resmål för familjen

Det är roligt att resa långt bort, men några av de bästa upplevelserna finns faktiskt runt hörnet. Här är bästa tipsen för en familjesemester på nära håll.

1. LEGOLAND, Billund


På Legoland finns allt ifrån piratgrottor, roliga åkturer och, såklart, massor med lego. Roligt för alla små, och alla stora med barnasinnet kvar. För de allra minsta finns exempelvis Duplo Express, medan alla kan ha kul i spökhuset.


Bo här:

Hotel LEGOLAND är lite dyrare, men här får du verkligen den totala Legoland-upplevelsen. Du kan exempelvis bo i ett piratrum.

Kolla in de roliga hotellrummen och boka här.


Lite enklare, men lika nära parken, bor du på Legoland Holiday Village. Här finns gratis Wi-Fi och närbutik, och dessutom bor du nära Lalandia Vattenpark.

Här kan du hitta ditt boende på Legoland Holiday Village.

2. KOLMÅRDENS DJURPARK, Kolmården


På Kolmårdens Djurpark kan du se allt ifrån lejon och järv till berguv och zebror. På Tripadvisor kallas djurparken "Sveriges finaste" och delfinshowen rekommenderas särskilt. Nu finns även Wildfire – världens bästa bergochdalbana i trä.

Bo här:

Bor gör du på Kolmårdens Hostel och Apartments som är ett fint lägenhetshotell med bra standard.

3. ASTRID LINDGRENS VÄRLD, Vimmerby


På Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby kan ni kliva rätt in i de älskade sagorna. Parken låter dig träffa Pippi, Emil och alla de andra sagofigurerna på riktigt. Missa exempelvis inte när Ronja föds i Mattisborgen eller när Rasmus träffar Paradis-Oskar för första gången.

Bo här:

Astrid Lindgrens Värld

Björkbackens Stugby får er familj en egen liten stuga. Skönt att dra sig tillbaks till efter en heldag med alla sagofigurer.


Om du hellre bor inne Vimmerby finns Vimmerby Bed & Breakfast där du får gratis frukostbuffé.

Du hittar stugan här och Vimmerby Bed & Breakfast här.

4. TIVOLI, Köpenhamn

Mitt i Danmarks huvudstad finns anrika nöjesfältet Tivoli. Där finns möjlighet att se spelningar med världsartister eller åka massor av olika karuseller. Vågar du exempelvis pröva Vertigo, där du snurrar i 360 grader och utsätts för 5 G?

Bo här:

Astoria, Köpenhamn

Bor gör du i Köpenhamn, exempelvis på Hotel Astoria. På Astoria är du även nära nöjesgatan Ströget, som är väl värt ett besök. Här kan du få mer information om hotellet.

Jämför priser på flygresor till Köpenhamn

5. LISEBERG och UNIVERSEUM, Göteborg

Liseberg, Universeum, Göteborg

Göteborg är en grym stad att besöka med familjen, och där finns allt från shopping och sightseeing till god mat. Två riktigt bra sevärdheter är nöjesparken Liseberg och museet Universeum. På Liseberg utmanar ni er själva med alla skrämmande åkturer, och på Universeum utmanar ni era hjärnor med alla spännande utställningar och fina akvarier.

Bo här:

Hotell Liseberg Heden, Göteborg

Hotell Liseberg Heden bor ni bra och nära både parken och museet. Hotellet är fyrstjärning och ger er allt ni behöver för ett riktigt bra Göteborgsbesök.


Hotell Lorensberg har stor frukostbuffé vilket ger dig en bra start på dagen. Det är nära alla sevärdheter, särskilt Göteborgs konstmuseum.

Boka ditt rum på Hotell Liseberg Heden här och Hotell Lorensberg här.

En annan familjefavorit är klassikern Mallorca. Du har väl sett vår guide till ditt bästa boende där? Och skulle du våga bo på de här hemsökta hotellen?