Unna er en härlig spa-weekend.
Unna er en härlig spa-weekend. - Foto: Nyheter24

​5 romantiska spa-upplevelser för par

Unna dig och din partner en avkopplande och kärleksfull helg på ett lyxigt spa.


Är du sugen på att överraska din älskling med en romantisk upplevelse som ni kan njuta av tillsammans? Då är en spa-weekend ett perfekt val! På ett spa kan ni koppla bort vardagens stress och bara fokusera på varandra och er välbefinnande. Ni kan bada i varma pooler, få sköna behandlingar, äta god mat och sova i mysiga rum. Dessutom finns det många spännande och vackra platser att upptäcka runt om i Sverige. Här är fem tips på romantiska spa-upplevelser för par som kommer att göra er helg oförglömlig.

1. Spa-weekend på Quality Hotel The Box i Linköping

The Box är hotellet för alla sinnen, här väntar avkoppling, smakupplevelser, träning och service av högsta klass. Helt enkelt den perfekta helgen för romantik och avkoppling. På hotellets spa-avdelning kan ni njuta av en stor pool, bubbelpooler, bastu, ångbad och relaxrum. Ni kan också boka olika behandlingar som massage, ansiktskur eller manikyr. På kvällen kan ni äta en trerätters middag på hotellets restaurang The Eatery, som serverar modern mat med lokala råvaror. Efter en god natts sömn i ett bekvämt dubbelrum väntar en härlig frukostbuffé med allt ni kan önska er.

2. Spa-weekend på Smögen Havsbad i Smögen

Smögen Havsbad är ett klassiskt badhotell som ligger vackert vid havet på den populära västkusten. Här kan ni uppleva den genuina skärgårdskänslan med salta bad, klippor och bryggor. På hotellets spa-avdelning kan ni slappna av i en saltvattenpool, jacuzzi, bastu eller ångbastu. Ni kan också välja mellan olika behandlingar som ansiktsbehandling, kroppsinpackning eller hot stone massage. På kvällen kan ni njuta av en fyrarätters middag på hotellets restaurang Latitud 58°N, som erbjuder utsökt mat med havets läckerheter. Efter en skön natt i ett charmigt dubbelrum får ni en fräsch frukost med lokala delikatesser.

3. Spa-weekend på Hotel Södra Berget i Sundsvall

Hotel Södra Berget är ett modernt hotell som ligger högt upp på ett berg med utsikt över Sundsvall och havet. Här kan ni njuta av naturen, kulturen och nöjeslivet i staden. På hotellets spa-avdelning kan ni bada i en uppvärmd utomhuspool, relaxpool eller bubbelpool. Ni kan också prova på olika bastur som torrbastu, ångbastu eller infrabastu. Ni kan även boka olika behandlingar som aromamassage, fotvård eller chokladinpackning. På kvällen kan ni smaka på en trerätters middag på hotellets restaurang Panorama, som har en storslagen vy över staden. Efter en lugn natt i ett stilrent dubbelrum får ni en generös frukost med allt från nybakat bröd till pannkakor.

4. Spa-weekend på Lydinge Resort i Helsingborg

Lydinge Resort är ett familjeägt hotell som ligger i natursköna Skåne med närhet till både havet och staden. Här kan ni kombinera avslappning med aktivitet och upptäcktsfärd. På hotellets spa-avdelning kan ni simma i en inomhuspool, värma er i en bastu eller koppla av i ett relaxrum. Ni kan också boka olika behandlingar som klassisk massage, ansiktsbehandling eller pedikyr. På kvällen kan ni äta en trerätters middag på hotellets restaurang Lydinge Golf & Grill, som har en mysig atmosfär och god mat med skånska inslag. Efter en behaglig natt i ett fräscht dubbelrum får ni en smakrik frukost med bland annat hemlagad müsli och ägg från egna höns.

5. Spa-weekend på Selma Spa+ i Sunne

Selma Spa+ är ett prisbelönt spa-hotell som ligger vackert vid Fryken i Värmland. Här kan ni uppleva det bästa av både natur och kultur i Selma Lagerlöfs hemtrakter. På hotellets spa-avdelning kan ni bada i en stor pool med utsikt över sjön, jacuzzi, kallbadhus eller varmbadhus. Ni kan också prova på olika bastur som vedeldad bastu, ångbastu eller aromabastu. Ni kan även boka olika behandlingar som hotell-massage, ansiktskur eller kurbad. På kvällen kan ni avnjuta en trerätters middag på hotellets restaurang Selma Spa+, som har ett stort utbud av rätter med fokus på hälsa och hållbarhet. Efter en god natt i ett elegant dubbelrum får ni en näringsrik frukost med bland annat ekologiska produkter och hembakat bröd.

/
/
Spa
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.