ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Krimsommar! Här är de bästa deckarserierna att se i sommar

- 01/07/2019, 15:47 -
True detective och City on a hill

Två av våra favoriter just nu: True Detective (t.v.) och City on a Hill.

Sommar och deckare hör ihop, så är det bara. Här är 10 grymma kriminalserier att se under sommarkvällarna.

Både tidlösa klassiker och helt nya serier – du kommer garanterat fastna för minst en! Alla finns att streama på HBO Nordic. Skapa ett konto här och titta gratis den första månaden.

1. True Detective

True Detective är kanske den mest populära kriminalserien just nu och den har hyllats av kritikerna. Varje säsong är fristående och följer ett nytt fall på en ny plats. I den senaste säsongen spelar Mahershala Ali en polis som utreder det mystiska försvinnandet av flera barn på Ozarkplatån. Du kan se alla säsonger här.

2. Bosch

Följ Los Angeles-polisen Harry Bosch i den här serien som är baserad på en bästsäljande bokserie. Han är en stenhård mordutredare som aldrig ger upp försöken att skipa rättvisa, samtidigt som han själv plågas av sitt förflutna. Serien hittar du på HBO Nordic.

3. City on a Hill

Denna nya serie handlar om 1990-talets Boston, en hård och kriminell stad med mycket rasism och korruption inom polisväsendet. Vi följer en biträdande distriktsåklagare och en FBI-veteran som tar sig an ett fall som kommer att omstörta hela Bostons rättssystem. Serien hade premiär på HBO Nordic i juni.

4. The Wire

Detta är en klassisk kriminalserie – enligt många den bästa som gjorts. Den utspelar sig i Baltimore, där drog- och narkotikaroteln undersöker en rad mord som en drogring tros ligga bakom. Serien har hyllats för att den är realistisk och berättar ur både polisen och brottslingarnas perspektiv. Se den här. 

5. Fargo

Kritikerrosade serien Fargo är inspirerad av den Oscarsbelönade filmen från 90-talet. Den utspelar sig i Minnesota där en serie mord ska klaras upp. Allt kantas dock av märkliga figurer, mystiska spår och massor av svart humor. Spana in serien här.

6. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Duon bakom denna dokumentärserie har gjort en sju år lång utredning av Robert Durst, från en miljardärssläkt i New York, som misstänktes ligga bakom flera olösta mord. Han är fortfarande en fri man och i denna dokumentär berättar han för första gången öppet om ett brottsfall som förvirrat polisen i över 30 år. Se den spännande true crime-serien här.

7. Miss Sherlock

I den här japanska serien löser en kvinnlig motsvarighet till Sherlock Holmes de mest märkliga fall, som Tokyopolisen inte klarar av på egen hand. Se den här!

9. No Offence

I den här serien får vi följa en grupp poliser på "fel sida" av Manchester, som tampas med knarklabb, mordbrännare och nynazister på daglig basis. Nu ställs de inför sitt svåraste fall: en riktigt skruvad seriemördare. Du hittar serien på HBO Nordic.

10. The Case Against Adnan Syed

1999 hittas high school-studenten Hae Min Lee mördad i Baltimore. Hennes ex-pojkvän Adnan Syed blir misstänkt och döms mot sitt nekande till livstids fängelse. 2014 blir podcasten Serial, där reporten Sarah Koenig undersöker fallet, en viral succé. Hon hittar nya vittnen och flera luckor i bevisningen mot Adnan.

Nu har det även kommit en dokumentärserie om det mystiska mordfallet och du hittar den på HBO Nordic här.

Se alla serierna i listan på HBO Nordic. Registrera dig här och prova en månad serietittande gratis.