Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Kommer du ihåg Fucking Åmål? Nu har Lukas Moodyssons nya serie premiär

- 27/06/2019, 11:21
Vilhem Blomgren och Amy Deasismont i Gösta.

Gösta är HBO Nordics nya svenska komediserie.

Regissören bakom succéfilmerna Fucking Åmål och Lilja 4-ever har nu gjort sin första tv-serie – och vi är riktigt förväntansfulla på resultatet!

Komediserien Gösta är inte bara den första tv-serie Lukas Moodysson har regisserat, utan det är också den första originalserien från HBO Nordic. 

Serien handlar om den nyutexaminerade psykologen Gösta från Stockholm. Han har precis fått sitt första jobb, på BUP i en liten stad i Småland. 

Vilhelm Blomgren i Gösta på HBO Nordic
Vilhelm Blomgren spelar Gösta. Se serien på HBO Nordic.

Gösta är kanske världens snällaste och vill inget annat än att hjälpa. Både sina patienter, men också nära och kära och andra människor i hans omgivning som gärna utnyttjar hans snällhet. Gösta gör så gott han kan, men det slutar inte alltid som tänkt.

Lukas Moodysson är expert på att fånga den svenska småstaden, med både glädjeämnen och ångest, och serien känns som en given succé. 

Regina Lund i Gösta på HBO Nordic
I rollen som Göstas mamma ser vi Regina Lund.

1 juli har som sagt humorserien premiär och i rollerna syns bland annat Vilhem Blomgren, Amy Deasismont och Regina Lund. Har du inget konto på HBO Nordic kan du regga dig här – du får börja med en gratismånad.

Spana in en trailer nedan:

Advertisement