ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

7 riktigt läskiga serier – perfekta för mörka sommarkvällar på landet

- 09/07/2019, 16:10 -
Channel Zero på HBO Nordic

Man älskar ju att bli skrämd!

Vi minns väl alla de sena sommarlovskvällarna när man laddade upp med popcorn och filtar och skrek ikapp till en riktigt läskig skräckis. Varför inte köra en repris denna sommar? Här är de bästa serierna inom skräckgenren.

Alla serier i listan hittar du på HBO Nordic, som har ett riktigt stort utbud av inte bara skräckserier utan serier i alla tänkbara genrer! Registrera dig här och börja streama. Men först – våra bästa skräckserier:

1. Castle Rock

Denna psykologiska skräckserie är baserad på Stephen Kings berättelser och utspelar sig i den fiktiva staden Castle Rock i Maine – en perfekt miljö för en skräckserie, med mörka skogar kring den lilla staden. I en av huvudrollerna ser vi Bill Skarsgård. Spana in serien på HBO Nordic.

2. Penny Dreadful

I det viktorianska London bekämpar mediumet Vanessa Ives stadens mörka krafter, och flera välkända skräckfigurer som doktor Frankenstein, Dorian Gray och greve Dracula dyker upp under seriens gång. Se den psykologiska thrillerserien här.

3. Light as a Feather

Leken "Light as a feather, stiff like a board" spårar ur för fem tonårstjejer när de börjar dö på samma sätt som lekens spådom sagt. 

De som fortfarande är i livet måste ta reda på vad eller vem som är ute efter dem innan det är för sent – och om det är någon i deras egen grupp som ligger bakom. Säsong två släpps på HBO Nordic i augusti!

4. Channel Zero

Channel Zero har fyra säsonger som alla är baserade på olika skräckhistorier från internet, så kallade creepypastas. Serien har fått riktigt bra betyg och de som sett den säger att den verkligen är sjukt läskig! Detta får du inte missa om du är en skräck-junkie – här kan du se den.

5. Fear the Walking Dead

Zombies är ju en klassisk skräckingrediens! Fear the Walking Dead utspelar sig i samma universum som The Walking Dead och i serien får vi följa en dysfunktionell familj som kämpar för att överleva under zombieapokalypsens upptakt. Du kan se båda serierna hos HBO Nordic här.

6. The Strain

Dr. Ephraim Goodweather, chef på folkhälsomyndigheten i New York, blir tillsammans med sitt team kallad för att undersöka ett mystiskt sjukdomsutbrott. Det visar sig vara ett mystiskt virus och tecken tyder på att det är en uråldrig, ondskefull stam av vampyrism. Se serien här.

7. Folklore

I den här skräckserien innehåller varje avsnitt en ny berättelse från ett asiatiskt land, bland annat Japan, Sydkorea och Thailand. Historierna har sitt ursprung i myter och sägner om övernaturliga väsen och ockultism. Serien Folklore hittar du på HBO Nordic.

Spana in hela HBO Nordics utbud av serier och filmer här – när du signar upp får du prova en månad kostnadsfritt.

Advertisement