ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

15 grymma serier du måste ha sett – hur många kan du bocka av?

- 10/07/2019, 15:24 -
The Walking Dead och Girls

Vilka serier finns på din topplista?

Oavsett om man pratar om böcker, filmer eller tv-serier finns det vissa titlar som man bara inte får missa. Här är en lista med sådana tv-serier – både riktiga kultserier och blivande klassiker.

Hur många av serierna på listan kan du bocka av? 

Alla finns att streama på HBO Nordic. Här kan du skapa ett konto – du får en månads serietittande kostnadsfritt. 

1. The Sopranos

Maffiabossen Tony Soprano försöker få ihop familjelivet med det krävande jobbet. Enligt en del är detta den allra bästa serien som gjorts! Se den här.

2. Game of Thrones

I denna hyllade fantasyserie slåss flera familjer om vem som ska få härska över de Sju Kungarikena i det mytiska landet Westeros. Du ser de åtta säsongerna på HBO Nordic.

3. Twin Peaks

Den här 90-talsserien var med sin blandning av genrer (drama, krim, skräck, komedi med mera) nyskapande på sin tid. Och har du inte sett kultserien om mordet på Laura Palmer i den lilla staden Twin Peaks är det verkligen dags. Se den här.

4. Six Feet Under

Den dysfunktionella familjen Fischer driver en begravningsbyrå i Los Angeles. Familjens överhuvud, pappa Nathaniel, omkommer plötsligt och familjen måste handskas med en egen sorg. En dramakomedi med massor av svart humor – här ser du den.

5. Sex and the City

Den här serien är en hyllning till den självständiga kvinnan och till kvinnlig vänskap. När den kom på 90-talet var den banbrytande och vi älskar fortfarande serien om de fyra kvinnorna i New York City. Du kan se alla seriens säsonger här.

6. Mad Men

Denna dramaserie utspelar sig på en prestigefull reklambyrå i New York på 60-talet och kretsar kring firmans kreativa geni, Don Draper. Se serien på HBO Nordic.

7. The Walking Dead

Zombies är kanske inte det första man tänker på när man tänker på kvalitetstv. Men The Walking Dead har 8,3 på IMDb och är enligt många den bästa zombieserien.

Spana in den här.

8. Girls

2010-talets svar på Sex and the City. Vi följer fyra tjejer i 20-årsåldern som navigerar livet i New York City. Det är lite smutsigare och lite råare än SATC men det är också det som fansen älskar. Du kan se Girls på HBO Nordic.

9. The Office

Denna hysteriskt roliga komediserie är filmad i mockumentary-stil och följer livet på ett klassiskt amerikanskt kontor. Du har nio säsonger att se fram emot om du missat denna serie! Här hittar du den.

10. The Wire

Gillar du kriminalserier får du inte missa denna serie – nummer ett enligt de flesta. Den handlar om den kriminella världen i Baltimore, ur både polisens och brottslingarnas ögon. Se den här.

11. Chernobyl

Chernobyl handlar om den fruktansvärda kärnkraftsolyckan 1986. Serien följer hela händelseförloppet: själva olyckan och räddningsarbetet som följer, evakueringen av de boende i närheten och Sovjets initiala mörkläggning för omvärlden. Du kan se den hyllade serien här.

12. Boardwalk Empire

Boardwalk Empire utspelar sig på 1920-talet, under förbudstiden i USA. Kung över den organiserade brottsligheten i Atlantic City är Nucky Thompson, som är både gangster och politiker. Seriens fem säsonger finns på HBO Nordic.

13. Oz

Den här serien följer det dagliga livet för fångarna på den experimentella enheten Emerald City på Oswald State-fängelset. Serien har 8,7 i betyg på IMDb och du ser den här.

14. Curb Your Enthusiasm

I denna sjukt roliga serie ser vi Larry David, som spelar sig själv, när han hamnar i olika märkliga och komiska situationer hemma, på jobbet och ute på stan. Han träffar på både påhittade karaktärer och kändisar som spelar sig själva.

Du kan se serien på HBO Nordic.

15. Deadwood

Deadwood i South Dakota under 1800-talets andra halva är en laglös stad. Hit kommer människor som hoppas på att finna guld och bygga sig ett nytt liv; entreprenörer, svindlare, prostituerade, stadskillar och revolvermän. Deadwood är en fartfylld serie för alla som fascineras av Vilda Västern. Se den här.

Hade du sett många av serierna på listan? Du hittar dem alla på HBO Nordic. Skapa ett konto här och prova en månad gratis. Väljer du att fortsätta kostar streamingtjänsten 99 kronor i månaden.

Advertisement