Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Här är HBO-serierna med högst betyg på IMDb

- 26/07/2019, 14:11 -
True Detective, The Sopranos och Game of Thrones är några av serierna med högst betyg på IMDb

Vilken serie gissar du ligger som nummer ett?

Alla serier i listan har över 8,7 i betyg. Hur många av dem har du sett? Har du inte sett alla vet du vilken lista du kan gå efter när du ska välja din nästa serie!

Du ser såklart alla serierna på HBO Nordic – signa upp här och börja med en gratis månad.

Vi har listat topp tio, och börjar med serien som ligger på tionde plats. 

10. Rome

Rome

Betyg: 8,7

I den här serien får vi följa flera personer i romarriket, både Julius Caesar och hans efterträdare Octavian Augustus, deras politiska rådgivare och vanliga romare, som soldaterna Lucios och Titus. Den spännande serien finns att se här.

9. Westworld

Westworld

Betyg: 8,8

I tider där AI (artificiell intelligens) diskuteras för fullt blir den här serien extra intressant. Westworld är en nöjespark dit människor kan åka för att leva ut alla sina fantasier. 

Parken är nämligen endast befolkad av androider, människolika robotar. Men vad händer när de börjar avvika från sin programmering? Se Westworld på HBO Nordic.

8. Vice

Vice

Betyg: 8,9

I den här spännande dokumentärserien får vi besöka länder som Nordkorea, Syrien och Afghanistan. Varje avsnitt behandlar ett nytt ämne, till exempel heroinkrisen i USA, Syrien efter IS, skolskjutningar eller förhållandena i USA:s ungdomsfängelser. Här kan du spana in serien.

7. Last Week Tonight with John Oliver

Last Week Tonight with John Oliver

Betyg: 8,9

Varje vecka kommenterar John Oliver det som hänt i USA och resten av världen under den gångna veckan. Att han gör det både insiktsfullt och med humor och satir är nyckeln till programmets framgång. Du kan se serien på HBO Nordic.

6. True Detective

True Detective

Betyg: 9,0

Den här kriminalserien tar upp ett helt nytt fall, med nya karaktärer och miljöer, i varje säsong – hittills finns det tre. Serien har hyllats för skådespelarinsatserna, den fängslande atmosfären och för att ha tagit ett nytt grepp på genren kriminaldrama. Du kan se True Detective här.

5. The Sopranos

The Sopranos

Betyg: 9,2

The Sopranos handlar om maffiabossen Tony Soprano och hans familj: fru, jobbiga tonårsbarn, en dominant mamma och en farbror med hett temperament. Han har även en psykiater som han berättar alla hemligheter för, förutom vad hans yrke är. Detta är en klassisk serie som vunnit massor av priser – se den! Det gör du här.

4. The Wire

The Wire

Betyg: 9,3

En av de bästa kriminalserierna som gjorts, enligt många. The Wire skildrar den kriminella världen i Baltimore ur både brottslingarnas och polisernas perspektiv. Du kan se de fem säsongerna på HBO Nordic.

3. Game of Thrones

Game of Thrones

Betyg: 9,3

Ingen kan väl missat reaktionerna när denna serie tog slut i våras? Denna fantasyserie fick ett otroligt genomslag och man behöver inte vara fantasyälskare för att bli hooked. Den har vunnit fler Emmys än någon annan serie – 47 stycken. Se den här.

2. Chernobyl

Chernobyl

Betyg: 9,5

Den här serien hade premiär i maj 2019 och har väckt otroligt mycket uppmärksamhet för sin verklighetstrogna och gripande skildring av Tjernobylkatastrofen. Det är en miniserie i fem delar som du ser här.

1. Band of Brothers

Band of Brothers

Betyg: 9,5

Med det betyget behövs ingen mer motivering för att man ska bli sugen på att titta. Serien handlar om E-kompaniet, fallskärmsjägare under andra världskriget, och deras otroliga bedrifter. Det bästa av allt – det är baserat på sanna händelser. Nyinspelade intervjuer med E-kompaniets verkliga medlemmar inleder varje avsnitt. Titta på serien här.

Du hittar alla dessa och många fler serier på HBO Nordic. Skapa ditt konto här.

Advertisement