ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Här är serien du borde titta på – baserat på ditt stjärntecken

- 15/07/2019, 13:52 -
Tv-serien som passar ditt stjärntecken

Vilken serie passar ditt stjärntecken?

Det är inte lätt att hitta rätt i seriedjungeln, så varför inte låta stjärnorna avgöra vilken som blir din nästa tv-serie. Hitta ditt stjärntecken i listan nedan!

Streama serierna på HBO Nordic – här kan du signa upp dig för en gratis månad.

Väduren: Billions

Billions

21 mars - 19 april

Väduren har mycket energi och är en naturlig ledare. För att fånga den ombytliga väduren behövs en serie med mycket drama och spänning. Billions handlar om New Yorks finansvärld, där åklagaren Chuck Rhoades försöker sätta dit hedgefond-vd:n Bobby Axelrod för insidertrading. 

En katt och råtta-lek inleds där gäller att ständigt ligga steget före den andre. Samtidigt får vi följa männens komplicerade relationer i familjelivet. Billions är en serie med snabba vändningar och starka karaktärer – perfekt för en vädur. Du ser den här.

Se även: Gentleman Jack och Krypton

Oxen: Succession

Succession

20 april - 20 maj

Den trygghetsknarkande oxen är en stabil realist – som samtidigt kan vara sjukt envis och långsint. Oxen är lojal och värderar sina relationer högt, därför passar ett familjedrama som Succession perfekt.

Serien handlar om de komplicerade relationerna i familjen Roy, vars familjeföretag är ett globalt mediekonglomerat. Det är maktspel och intriger kring den åldrande patriarken och hans fyra barn, som alla vill ta över företaget. Succession är en välspelad och smart serie med en hel del humor. Se den på HBO Nordic.

Se även: State of the Union och Parks and Recreation

Tvillingarna: Killing Eve

Killing Eve

21 maj - 21 juni

Tvillingen är ombytlig och kvicktänkt, och behöver en snabb serie med oväntade tvister för att inte tröttna. Killing Eve handlar om två kvinnor: MI5-agenten Eve vars skrivbordsjobb tråkar ut henne, och glamourösa yrkesmördaren Villanelle. 

Efter att deras vägar korsats på ett uppdrag blir de besatta av varandra och en intensiv katt och råtta-lek inleds. Serien passar tvillingen perfekt eftersom den rör sig snabbt framåt hela tiden. Killing Eve har hyllats av kritikerna! Spionthrillern finns att streama på HBO Nordic.

Se även: Game of Thrones och Pretty Little Liars

Kräftan: The Leftovers

The Leftovers

22 juni - 22 juli

Kräftan tar gärna på sig en beskyddande roll och bryr sig otroligt mycket om personerna den älskar. Kräftan har ett rikt känsloliv och om det är något en kräfta gillar är det en serie som får tårarna att rinna. 

The Leftovers utspelar sig efter en katastrof som kallas "The Sudden Departure" där 140 miljoner människor försvann spårlöst. Alla förlorade någon, och serien handlar om hur människorna hanterar livet efter händelsen. Många gripande historier och livsöden utlovas! Spana in serien här.

Se även: Six Feet Under och Divorce

Lejonet: Pose

Pose

23 juli - 22 augusti

Lejonet älskar att vara i centrum och att få bekräftelse från andra. Dramatik och lyx är två saker som lejonet gillar och många lejon gillar att stå på scen. Serien Pose kommer definitivt tillfredsställa lejonets inre diva. 

Pose är en dansmusikalserie som utspelar sig i 80-talets New York och skildrar flera sidor av staden: "världen inom balkulturen, framväxten av Trump-erans lyxuniversum och innerstadens sociala och litterära scen". Se serien på HBO Nordic.

Se även: The Affair och Euphoria

Jungfrun: Big Little Lies

Big Little Lies

23 augusti - 22 september

För den analytiska och strukturerade jungfrun passar det perfekt med en serie där ett mordfall ska lösas. Big Little Lies handlar om tre kvinnor i en liten kuststad i Kalifornien. Deras liv verkar perfekt på ytan – men som vi vet bär alla människor på hemligheter.

Serien inleds med ett mord, där man varken får reda på offer eller förövare. Istället får vi följa tiden fram till mordet. Big Little Lies har hyllats för sina skådespelarinsatser, och det mystiska dödsfallet kommer hålla jungfruns hjärna sysselsatt. Säsong 2 har nyligen haft premiär här.

Se även: True Detective och Miss Sherlock

Vågen: Veep

Veep

23 september - 22 oktober

Vågen är supersocial och charmar alla i sin väg. Hen är lätt att ha och göra med och det är inte utan anledning som tecknet symboliseras av en våg. Veep är en sjukt rolig serie som handlar om politikern Selina Meyer som blir USA:s vicepresident. Vi följer henne och hennes medarbetare när de navigerar maktens snåriga korridorer i Washington D.C.  

Det är en humorserie men också en smart politisk satir, vilket passar vågen perfekt. Seriens sju säsonger finns alla på HBO Nordic.

Se även: The Good Wife och Barry

Skorpionen: The Affair

The Affair

23 oktober - 21 november

Skorpionen beskrivs som intensiv och passionerad och ingen serie är så full av dramatiska känslor som The Affair. Serien utforskar de känslomässiga och psykologiska effekterna av en utomäktenskaplig kärleksaffär och vi får följa historien från flera olika vinklar. 

Varje avsnitt är känsloladdat och innehåller mycket passion, precis som skorpionen. Se serien här.

Se även: True Blood och Jett

Skytten: Chernobyl

Chernobyl

22 november - 21 december

Skytten är en äventyrlig och sökande person, som tycker om ny kunskap. Chernobyl är baserad på den sanna historien om kärnkraftsolyckan 1986 och serien har hyllats för sin gripande skildring av katastrofen. Den ligger just nu högst på IMDbs lista över tv-serier med hela 9,5 i betyg. 

Skytten är också rastlös och vill vidare till nästa äventyr vilket gör att en miniserie passar bra – Chernobyl har bara fem avsnitt. Se serien på HBO Nordic.

Se även: Vikings och Outlander

Stenbocken: Silicon Valley

Silicon Valley

22 december - 19 januari

Stenbocken är otroligt ambitiös och skulle aldrig lämna ett projekt utan att slutföra det. De är prestationsinriktade och villiga att satsa allt på karriären. Kanske kan stenbocken känna igen sig i killarna i Silicon Valley, som flyttat till techföretagens högborg för att försöka bli appmiljardärer? 

Det är dessutom en riktigt rolig komediserie, vilket kan vara bra för stenbockens pessimistiska och melankoliska sida. Du kan se Silicon Valley här.

Se även: Gentleman Jack och Billions

Vattumannen: The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale

20 januari - 18 februari

Den frihetsälskande vattumannen en idealist med har starka åsikter. The Handmaid's Tale, som skildrar ett samhälle helt utan frihet, borde därför fascinera vattumannen. I The Handmaid's Tale är USA en diktatur där kvinnor är andra klassens medborgare, och de fertila tvingas föda barn åt samhällets rika. 

Vattumannen kommer kunna identifiera sig med huvudkaraktären Offred, som i den senaste säsongen är med och kämpar för revolution. Serien finns på HBO Nordic.

Se även: Westworld och Knightfall

Fiskarna: Fosse/Verdon

Fosse/Verdon

19 februari - 20 mars

Fisken är det mest drömmande stjärntecknet, en skör person som känner starkt och mycket. Fisken är även konstnärlig och kreativ och den nya serien Fosse/Verdon borde passa fisken perfekt. 

Den handlar om den intensiva relationen mellan inflytelserika koreografen och regissören Bob Fosse och Broadwaydansaren Gwen Verdon. Du hittar den här.

Se även: Fargo och Pose

Alla serier i listan hittar du på HBO Nordic. Skapa ett konto här och streama filmer och serier för 99 kronor i månaden – den första får du prova gratis.

Advertisement