ANNONS: Innehåll i samarbete med

Spänning när det är som bäst - Nya serier och säsonger på HBO Nordic

- 06/11/2019, 11:00 -

Vintertider är serietider. Mys ner dig i soffan med en nervkittlande serie från HBO Nordic. Vi listar serierna med högst spänningsfaktor just nu!

Spänning i form av fiktiva världar, blodtörstiga vikingar eller bortglömda fångar i underjorden? Vi guidar dig till just din favorit! Serierna finns att streama på HBO Nordic.

His Dark Materials

I dagarna var det premiär för His Dark Materials. Vi får följa Lyra, en ung föräldralös flicka, som i jakten på sin försvunna vän Roger dras in i ett farligt spel med en auktoritär kyrka och hjärtlösa experiment på barn. Det blir en riskfylld resa genom okända platser och nya världar. En extra dimension är att alla karaktärer i His dark Materials har en ”daimon”, som är en version av en människas inre i skepnad av ett djur.

Watchmen

Den rykande färska serien Watchmen bygger på det kultförklarade seriealbumet "Watchmen" från 1986. Serien är en hyllning till nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den bryter ny mark, skriver HBO i sitt pressmeddelande. Watchmen utspelar sig i en alternativ, samtida verklighet i staden Tulsa, Oklahoma, där maskbeklädda ”superhjältar” har förbjudits på grund av sitt våldsamma tillvägagångssätt. Trots det går vissa av dem samman för att starta en revolution, medan andra försöker stoppa den.

Castle Rock

Sugen på en riktig skräckis? Då är Castle Rock serien för dig! Det är en psykologisk skräckserie som utspelar sig i Stephen Kings universum. När föreståndaren för stadens helvetiska, privata fängelse Shawshank State Penitentiary plötsligt lämnar gör vakterna en fasansfull upptäckt. Långt nere i betongmonstrets innandöme sitter en oregistrerad fånge (Skarsgård) inspärrad i en bur. Mannen, som får smeknamnet "The Kid" och verkar sitta på övernaturliga förmågor, är knappt kommunicerbar, men lyckas få ur sig orden ”Henry Deaver”. Tolkningen av Kings mest älskade verk blir här en episk berättelse om mörker och ljus. Allt utspelar sig i en skogsbygd på några kvadratkilometer i Maine.

Vikings

Vikings, aktuell med första delen av säsong 6, är aldrig för sen att upptäcka. Serien tar sin början i 700-talets Skandinavien där Ragnar Lothbrok är en krigare och lantbrukare som drömmer om att hitta rikedomar genom att gå mot traditionen att utföra räder i öst. Ragnar har i hemlighet arbetat på ett projekt som kommer att för alltid förändra vikingarnas värld. Men först måste Ragnar övertyga Earl Haraldson, den mäktige ledaren, som inte alls är beredd att dela med sig av det erkännande resan kan ge till Ragnar om den lyckas.

Här kan du skapa ett konto och få två veckors serietittande kostnadsfritt.

Advertisement