Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med

Här är höstens bästa serier - med kvinnor i huvudrollen!

- 13/11/2019, 13:34 -

En höst fullmatad med spännande nyheter och starka karaktärer. Här är serierna du inte får missa!

Det senaste på seriefronten innehåller karakteristiska kvinnor i huvudrollen. Som komedin Mrs Fletcher, med premiär helt nyligen, och det maffiga kostymdramat Catherine the Great. Vi listar fyra serier som du garanterat kommer fastna framför:

Catherine the Great 

Du har väl inte missat den mustiga miniserien Catherine the Great med Helen Mirren i rollen som kejsarinnan Katarina II av Ryssland. Detta historiska drama tar sin början en tid efter att Katarina år 1762 tog makten från sin egen man, Peter III, och blev regerande rysk kejsarinna med ett stadigt tag om tronen, makten och landet. Hennes passionerade förbindelse med Grigorij Potemkin färgas av skandaler, intriger och krig. Tillsammans besegrar de fiender och banar väg för dagens Ryssland.

Du kan se Catherine the Great här.

Mrs Fletcher

Mrs Fletcher är en ny komediserie om frånskilda Eve Fletcher (Kathryn Hahn), en 46-årig kvinna som famlar i tillvaron efter att hennes son flyttat till college. Ett oväntat sms får henne att våga öppna dörren till sexuella fantasier som än så länge, just stannat vid fantasier. Samtidigt får man följa Eves son Brendan som inser att college är lite mer komplicerat än han förväntat sig och  kämpar för att skaffa vänner bland sina mer socialt och politiskt medvetna klasskamrater. En rolig, provocerande serie om föräldraskap, internetporr och om en förortstillvaro i gungning. 

Du kan se Mrs Fletcher på HBO Nordic här.

Batwoman

Batmans kusin gör entré. Som en ung lesbisk rebell och gatuslagskämpe är Kate Kanes (Ruby Rose) karaktär ett uppfriskande inslag i Gotham City. Polismyndigheten attackeras av kriminella gäng och brotten i staden ökar ständigt. Kate Kane  återvänder till Gotham för att hjälpa sin hemstad genom att motvilligt axla manteln efter sin kusin och rollen som Batwoman.  

Du kan se Batwoman på HBO Nordic här.

Chernobyl

Tittarsuccén Chernobyl, regisserad av den svenske regissören Johan Renck, skildrar händelserna under kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl 1986. Den gripande serien i fem delar visar hela händelseförloppet, från att olyckan inträffar till det ofattbara räddningsarbetet, evakueringen och mörkläggningen för omvärlden. Emily Watson spelar här Ulana Khomyuk, kärnfysiker vid kärnenergi-institutet i Minsk. 

Du kan se Chernobyl på HBO Nordic här.

Och här kan du skapa ett konto och få två veckors serietittande kostnadsfritt.

Advertisement