Fredag 30 Jul
Stockholm
DETTA ÄR EN SPONSRAD SEKTION

Nedräkning

Dag Tim Min Sek
 
 
 
 

Är detta fantasy-serien vi alla väntat på?

Shannara Chronicles har premiär på HBO Nordic den 6 januari.
1 av 4
Shannara Chronicles har premiär på HBO Nordic den 6 januari. Foto:
Missa den inte!
2 av 4
Missa den inte!. Foto:
Wil och Eretria, två av huvudpersonerna i serien.
3 av 4
Wil och Eretria, två av huvudpersonerna i serien. Foto:
Druiden Allanon.
4 av 4
Druiden Allanon. Foto:

Världen har blivit en vacker, men mörk plats. Halvalven Wil, alven Amberle och vandraren Eretria kämpar för att se till att mörkret inte tar över i den episka serien Shannara Chronicles som har premiär på HBO Nordic redan i början av januari.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TV-serien "The Shannara Chronicles" utspelar sig i en avlägsen framtid där vår civilisation för länge sedan upphört för att lämna plats åt troll, tomtar, alver, dvärgar och demoner. Världen, där dessa olika folkslag bor, består av fyra länder kallade The Four Lands. Här växer även "The Ellcrys tree" – ett uråldrigt träd som enligt legenden skyddar invånarna mot onda makter. När trädet insjuknar och långsamt dör blir det mer och mer uppenbart att myten om trädets enorma krafter ligger närmare sanningen än vad man kunnat ana, och för varje löv som faller släpps en ny demon fri.

Bördan att bekämpa ondskan som håller på att ta över The Four Lands läggs på tre tillsynes väldigt olika ungdomar. Den ganska naive och godtrogne halvalven Wil, den unga alvprinsessan Amberle och hårdhudade Eretria blir ländernas enda hopp. Men går det verkligen att lita på Eretria, och vad är det egentligen som gör Wil så speciell? Den inre resan och gruppens utveckling blir minst lika viktig som uppdraget och för att vinna över de mörka makterna måste tonåringarna övervinna sina rädslor och hitta sin inre styrka.

Baserad på populär bokserie

Serien baseras på Terry Brooks populära fantasy-bokserie "Shannara" och har lika delar drama, humor och tragedi förenat med kompromisslös magi. Eftersom det är en produktion med en extremt hög budget så har det inte sparats på krutet. Med Nya Zeeland som kuliss förför The Shannara Chronicles tittaren med påkostade specialeffekter, fängslande karaktärer, övertygande manus och en kavalkad av snygga kameraåkningar över ett hisnande landskap.

Första säsongen av The Shannara Chronicles bjuder på tio avsnitt, de första två avsnitten har premiär den 6 januari på HBO Nordic. Spoiler: det är omöjligt att avstå från att fortsätta titta efter cliffhangern i slutet på premiäravsnitten.

Kolla på trailern här:


Är du ett fan av fantasy?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela

The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles är en storslagen tv-serie baserad på den bästsäljande fantasy-bokserien skriven av Terry Brooks. Vi befinner oss tusentals år in i framtiden och får följa berättelsen om tre hjältar; alvmänniskan Wil, alvprinsessan Amberle och vandraren Eretria i deras kamp för att stoppa en ond demonarmé från att förstöra deras värld.