31 heta klockor – budget vs. lyx

Bränn allt du äger på lyxklockan, eller klicka hem budgetfyndet. Valet är ditt!


Det går att spendera hur mycket som helst på en klocka. Och samtidigt går det också att göra riktigt snygga budgetfynd. Här är ett par olika varianter – med både dyrare och billigare ur!

1. Klassisk elegans

Vi börjar enkelt och elegant. Med cleana linjer och få, men fina, detaljer. Det skiljer dock en hel del i pris. Klockan till höger, Gant Park Hill blir din för 1 270 kronor, medan den andra, från lyxmärket Omega kommer kosta dig ungefär 23 gånger så mycket.

Omega De Ville / Gant Park Hill

2. Snyggt i stål

Med en stålklocka på armen är du alltid rätt. Klockan till vänster är Omegas klassiska Speedmaster, som har som extra claim to fame att det var den första klockan på månen. Klockan till höger, från Emporio Armani, kanske inte har ett lika ärofullt förflutet, men nog är det en riktigt snygg klocka?



Armaniklockan hittar du här för bara 1 550 kronor, medan du får punga ut med hela 35 000 för Speedmaster. Kolla in Omegas finaste klocka här.

3. Stylish i svart

De här klockorna, från Omega och från Gant, ser väl rätt lika ut? Nästan märkligt att Omegan är 25 gånger dyrare än klockan från Gant. Men utseende är ju inte allt.


Omega De Ville Prestige / Gant Covingstone

4. Populära dykarur

Förutom loggan är det inte mycket som skiljer lyxklockan Rolex Submariner från den mycket mer rimligt prissatta Seiko Scuba Diver. Fast det är ju coolt att ha en Rolex. Frågan är om det är 32 gånger roligare...


Rolex Submariner hittar du här från 75 800 kronor, och Seikon här från 2 385 kronor.

5. Snygga detaljer

Båda de här klockorna är verkligen superfina, men den ena kostar 23 375 kronor och den andra kostar 1 675 kronor. Vilken är dyrare? Den högra, från Longines, såklart! Den vänstra är en klocka från Gant, och modellen heter Cameron.

Mer info om Gant Cameron finns här, och du kan läsa mer om Longines Masters här.

6. Glittra i guld

Okej, det kanske bara är en av de här klockorna som faktiskt är i riktigt guld, och det märks på priset. Om du gissar att det är klockan längst till höger, Rolexen, som är den dyra så har du helt rätt. De båda andra är från Michael Kors och blir dina för bara några tusingar.

Michael Kors Bradshaw – från 1 690 kr / Michael Kors Hunger Stop – från 2 145 kr / Rolex Submariner Date – från 305 000 kr

7. Lev ut dina pilotdrömmar med en flashig klocka

Ett pilot-ur kan tyckas lite plottrigt och svårläst, men faktum är att alla de där siffrorna och småvisarna är riktigt roliga funktioner.

Klockan till höger, Breitling Navitimer, kostar från 76 750 kronor, medan den, väldigt snarlika, klockan till vänster bara kostar 2 998 kronor. Men då är Citizen inte ett lika prestigefullt märke som Breitling heller.

Citizen / Breitling


8. Pryd handleden med silver

Två klockor: En från Marc Jacobs och en från Rolex. Ett utseende, men två vitt skilda pris.


Marc Jacobs – från 1 220 kronor / Rolex Explorer – från 64 995 kronor

9. Slå på stort

Ibland är större bättre, så om du vill ha en lite större klocka är en av dessa kanske något för dig?


Rolex Milgauss – från 73 000 kronor / Nixon The Bullet – från 1 377 kronor

10. Matcha guld och brunt

Ett brunt läderarmband bryter verkligen snyggt mot en klocka i guld. Om du vill ha stilen kan du antingen köpa en IWC Portuguese (för ungefär 200 000 kronor) eller Luke från Tommy Hilfiger (för bara runt 1 500 kronor).



IWC Portuguese / Tommy Hilfiger Luke

11. Hoppa på trenden – roséguld!

Den fina färgen har varit överallt den senaste tiden, och vi kan verkligen förstå varför. Klockorna nedan liknar varandra i utseendet, men priset går från ungefär 3 000 kronor (Certinan längst till vänster) till drygt 100 000 kronor (Breitlingen längst till höger). Klockan från Longines, i mitten, kostar ungefär 30 000 kronor. En kompromiss, kanske?

Certina Prime / Longines Conquest / Breitling Chronomat 44

12. Glittra extra med lite stenar

Diamanter är inte bara en flickas bästa vänner – de är även fina på ett armbandsur. Däremot kanske man kan misstänka att de på en klocka som kostar under 2 000 spänn kanske inte riktigt är äkta. Men klockan från Michael Kors är fin ändå. Rolexen kostar 90 000, så vi hoppas att de stenarna är the real deal.




Rolex Datejust / Michael Kors Darci


13. Stick ut med en kantig klocka

De flesta klockor är runda, men våga vara annorlunda och välj en kantig klocka. Klassikern är Grand Reverso, som är längst till höger, som dessutom har vändbar boett. Liknande, men billigare är klockan från Emporio Armani och Hugo Boss.

Emporio Armani – från 1 935 kr / Hugo Boss – från 2155 kr / Jaeger Le Coultre Grand Reverso – från 91 500 kr

14. Go big or go home

Fläska på ordentligt, och välj en riktigt fet klocka. Till vänster hittar du en rejäl Seiko Prospex (från 3 200 kronor). Till höger är den "lite" dyrare Patek Philippe Aquanaut (från 186 000 kronor) som, sjukt nog, är rätt billig för en Patek Philippe.


Seiko Prospex / Patek Philippe Aquanaut

Så, vad tycker du? Är billigt lika bra?

Läs även: Här hittar du fler klockor i budget och lyx-prisklasser

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är billigt lika bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.