Stor parfymguide: Hitta rätt doft för din personlighet

Alla kvinnor bör ha en signaturdoft. Men att hitta den perfekta parfymen kan vara svårt – därför kommer här en stor doftguide.


Den rätta doften är en doft som blir en del av dig; att folk känner doften och instinktivt associerar till dig. För detta krävs inte bara att parfymen luktar gott, den ska också passa din personlighet. Hitta dig själv – eller den du vill vara – nedan och se vilken doft du borde bära.

1. Ladyn

Det här är för den riktiga ladyn. Du är classy, feminin och har stenkoll på det mesta. Tänk Blair Waldorf i Gossip Girl eller Audrey Hepburn. För dig passar en pudrig och blommig, men inte för söt, doft perfekt.

Viktor & Rolfs Flowerbomb innehåller krispiga noter av fresia, liljekonvalj och bergamott. Du kan klicka hem den här.

Chloés signaturdoft Chloé doftar av vita rosor, magnolia och bomullsblomma. Här hittar du det bästa priset.

Och såklart den mest klassiska av alla parfymer – ikoniska Chanel no. 5. Mixen av vanilj och citrus kommer garanterat att få dig att känna dig som en stark kvinna. Du hittar den här.

2. Förföraren

Du är sensuell och mystisk och behöver en orientalisk doft för att matcha detta – tänk kryddigt, vanilj och mysk. De här parfymerna kommer definitivt få killarna på fall.

Den här parfymen från Tom Ford heter Noir och har en lyxig flaska och lika lyxig och varm doft av vanilj, mossa och sandelträ. Du hittar den här.


Black Opium från YSL innehåller oemotståndliga noter av vanilj, jasmine och patchouli. Här hittar den till bäst pris.

Den här parfymen från Hugo Boss doftar ljuvligt av persika, honung och kakaoböna. Här hittar du den.

3. Den sprudlande

Du en riktig optimist som älskar att sprida positiv energi. Du är social och alltid redo att ge en hjälpande hand till den som behöver. För att matcha din varma personlighet skulle en söt och fruktig doft passa bäst.

Den här doften är sommar på flaska! En limited edition-parfym som rymmer päron och hallonsorbet samt citrus och rosépeppar. Du hittar den här.


Den här parfymen heter Funfair och ska påminna om ett tivoli – man kan ju inte bli annat än glad av en sådan doft! Den innehåller bland annat noter av äpple, marshmallows och apelsinblomma. Här kan du läsa mer.


Den här doften är både lekfull och förförisk, med nyanser av mandarin, hallon och jasmine. I basen har den vaniljj och sandelträ. Här hittar du den.

4. Den sportiga

Du är tjejen som gillar att träna och gillar äventyr. Du bangar inte på något och är alltid lika energisk. När det kommer till skönhet gillar du att hålla det enkelt och au naturel. En doft som är frisk och fräsch passar dig bäst, till exempel någon av dessa.

Är inte den där doften av sommarregn något av det bästa? Marc Jacobs har fångat just den och skapat en parfym utifrån det. En riktigt uppfriskande doft av passionsblomma, mossa, smultron och nyklippt gräs. Här kan du läsa mer.


Det här är en unisex-doft från Calvin Klein som har noter av bergamott, papaya och grönt te. Du hittar den här.

Den här doften är inspirerad av solljus och doftar bland annat neroli, lotus, fresia och päron. Dessutom har den en riktigt snygg flakong. Här kan du läsa mer och klicka hem den.

5. The free spirit

Dig vet man inte riktigt var man har. Du är en kreativ och bohemisk själ som alltid är på jakt efter nästa äventyr. Du behöver en parfym lika djärv som du, så därför borde du titta på en träigare doft – frisk men med ett djup och en strävhet.


Den här parfymen har en sjukt snygg flaska och även en sjukt härlig doft. Den har noter av vanilj, läder och patchouli, toppad med rosor och bergamott. Läs mer om den här.



Den här doften är riktigt boho-chic, med vita blommor, patchouli och tränoter som huvudingredienser. En modern klassiker. Här hittar du den.


Balenciaga beskriver själva doften som ljus men med inslag av mörker. Den doftar av viol, mossklätt trä och cederträ. Läs mer här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.