Kvinna med luva i snön.
Samla dina lån och ha möjligheten att sänka dina månadskostnader.

Sofia, 27, sänkte sina månadskostnader med 9 000 kronor - så gjorde hon

Sofia hade flera lån och en sammanlagd skuld på 150 000 kronor och en månadskostnad på 11 000 kronor. Tack vare Advisa blev den summan 1 990 kronor i månaden.


Du vinner ingenting på att ha höga månadskostnader på grund av många lån med hög ränta. Du kan spara mindre pengar till resor, bostad eller till en buffert. Så, ta tag i problemet och sänk dina månadskostnader med bara några klick. 

Testa: Hur mycket kan du sänka dina kostnader

Tyvärr tycker många att det är riktigt jobbigt att ta tag i problemet och drar sig för att undersöka möjligheten. Man kanske är lat eller känner hopplöshet, men sanningen är den att det verkligen går att sänka sina kostnader. 

En av dem som tog tag i problemet är 27-åriga Sofia som drog på sig alldeles för många lån och satte sig i in en väldigt jobbig sits. Eller vad sägs om en totalskuld på över 150 00 kronor och en månadskostnad på 11 077 kronor. Varje månad! 

Sofia var tvungen att sänka sina månadskostnader och bestämde sig för samla sina lån till ett och lyckades sänka sin månadskostnad med 9 000 kronor här

Advisa sänkte hennes månadskostnader till 1 990 kronor och sänkte den effektiva räntan från cirka 19.9% till endast 6.8%. 

– Nu kan man äntligen se en ljusglimt, säger Sofia.

Gör som Sofia och kolla om du kan sänka dina månadskostnader

Att göra som Sofia kan fler göra och allt sker online. Du skriver in dina uppgifter och låter Advisa göra jobbet åt dig. De utsätter 30 långivare för konkurrens och ser till att fixa det bästa lånet du kan få. 

– Det kan skilja mycket mellan bud från olika långivare vilket verkligen visar varför det är smart att gå till en låneförmedlare och jämföra olika räntor och upplägg, säger Miriam Mölldal på Advisa. 

Här kan du kolla om du kan sänka dina månadskostnader

Sofias situation innan hon tog hjälp av Advisa:
Lån och kreditkort på totalt 150 000 kr
Månadskostnad 11 077 kr
Genomsnittlig effektiv ränta cirka 39,9%
Återbetalningstid: 2 år och 6 månader.

Efter Advisa:
Ett nytt privatlån på 150 000 kr
Sänker sin månadskost med 9 017 kr till 1990 kr
Sänker effektiva räntan med cirka 33,1% till 6,8%
Återbetalningstid: 8 år.
Totalbesparing trots förlängd återbetalningstid: 2 218 kr.

* Det är inte Sofia som syns på bilden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!