KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Här är 4 anledningar till att du borde samla dina lån

- 24/06/2019, 16:47 -

Om du har flera olika lån, krediter och avbetalningsköp kan det löna sig att samla dem i ett enda större lån. Här förklarar vi varför.

Samla dina lån och sänk månadskostnaden.

1. Du kan sänka din månadskostnad

Om du har flera olika lån och krediter betalar du både ränta och flera fakturaavgifter för dessa. Genom att samla smålånen till ett enda större kan du minska dina totala månadskostnader.

Det hela är ganska enkelt. Har du flera lån med en hög ränta så bör du kolla om du kan få ihop det till ett lån och minska räntan samt månadskostnaden. Du får mer pengar i fickan. 

2. Du kan få ner räntan

Alla lån har räntor. Och det kan skilja enormt mycket i ränta på lån till lån. Och i slutändan kan du spara hundralappar på ett lån med låg ränta. Räntespannet är på hela 4,99% - 22,99% så det spelar en enorm skillnad på vilken ränta du får. Du kan verkligen spara hundralappar varje månad på rätt lån. 

Statistiken visar faktiskt att hela 51 procent av dem som tar lån, gör detta för att samla sina lån och minska sina kostnader. 

Samla ihop dina lån nu

3. Du kan förlänga lånets löptid

Mindre krediter, lån och avbetalningar har ofta kort återbetalningstid, men när du samlar lånen till ett större privatlån kan du även förlänga lånets löptid och känna mindre stress över att betala tillbaka.

4. Du håller lättare ordning

Alla har väl varit med om att man missat en faktura och fått en trist påminnelseavgift. Har du många lån på olika ställen är det såklart lättare hänt att någon faktura missas. Med bara ett lån blir det betydligt enklare att hålla koll!

Gör som många andra svenskar och samla ihop dina lån. Det är aldrig för sent att ta tag i sin ekonomi. Samla ihop dina lån till ett här