KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Bäst i test: Serum för ansiktet (som ger dig mest lyster)

- 29/10/2019, 10:28 -

Du vill ha ett serum som är mer effektivt för dina och din huds behov. Vare sig du saknar lyster, har problem med rodnad, pigmentfläckar eller rynkor. Här hittar du serum som är bäst i test!

Du vill ha ett serum som är mer effektivt mot rynkor, pigmentfläckar eller rynkor. Här hittar du serum som är bäst i test (och ger lyster)!

Vilket serum är egentligen bäst? Det beror helt på vilket resultat du är ute efter! Här hittar du serumen som vi har utnämnt bäst i test i kategorierna lyster, pigmentfläckar, rodnad och rynkor. 

1. Bäst mot rodnad och akne

AntiRedness Calming Serum 30ml, Exuviance

AntiRedness Calming Serum 30ml, Exuviance – passa på, nu endast 689 kronor här 

Exuviance är ett hypat hudvårdsvarumärke, och det håller verkligen vad det lovar! AntiRedness Calming Serum är ett lugnande serum för irriterad och röd hud i samband med akne, rosacea och rodnad. Produkten innehåller PHA-syra (glukonolakton och laktobionisk syra) och alger som har svalkande och anti-inflammatoriska egenskaper. 

2. Bäst för lyster

Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence, Lumene

Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence, Lumene – 209 kronor här

Detta serum är fullproppat med Vitamin C (hackat med antioxidanter från bär) som piggar upp, samt hyaluronsyra som tillför massor av fukt till huden. Det doftar magiskt gott och är ett perfekt serum att boosta huden med på morgonen. Huden upplevs slätare och du får en lyster som håller hela dagen!

3. Bäst mot pigmentfläckar

More Molecules Niacinamide 10% + Zinc 10 ml, The Ordinary

More Molecules Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml, The Ordinary – 69 kronor här

Detta serum är vår favorit! Det är så effektivt, känns lyxigt och har en riktigt grym prislapp. Detta serum är innehåller niacinamid (vitamin B3) och zink som är effektivt mot såväl talgproduktion som för att balansera en ojämn hudton och pigmentfläckar. 

4. Bäst effekt mot rynkor

Caudalíe Vineactiv Glow-activating anti-wrinkle serum 30 ml - 520 kronor här

Ett serum som är proppat med duvfrö-polyphenoler och C-vitaminer. Innehåller även antioxidanter som effektivt blockerar fria radikaler (huvudorsaken till rynkor). Ett stort plus är att detta serum passar alla olika hudtyper! Lite dyrare men väl värt varenda krona. 

Välj rätt serum för dig!

Lyster. Saknar du lyster i ansiktet? Leta efter serum med C-vitamin, gärna i kombination med antioxidanter. Det gör hudtonen klarare, starkare och mer strålande. Glow, glow, glow! 

Pigmentfläckar och ojämn hudton. Pigmentfläckar och ojämn hudton kan vara jobbigt. Leta efter ett serum som innehåller niacinamid, en aktiv form av Vitamin B3. Det har en uppljusande effekt på huden och jämnar effektiv ut ojämn hudton orsakat av pigmentförändringar.

Rodnad, rosacea eller akne. Har du bekymmer med akne? Leta efter serum som innehåller syror. Framförallt BHA (salicylsyra) eller PHA-syra (Laktobionisk syra). De verkar tillsammans för att minska problemen och lugna huden.

Rynkor och fina linjer. Vill du minska synligheten av rynkor och fina linjer i ansiktet? Leta efter serum som innehåller den aktiva ingrediensen retinol. Retinol är en typ av A-vitamin som minskar synligheten och förebygger uppkomsten av rynkor. 


1. Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence, Lumene – 209 kronor här

2. More Molecules Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml, The Ordinary – 69 kronor här. 

3. AntiRedness Calming Serum 30ml, Exuviance – 689 kronor här

4. Anti Wrinkle Serum 30ml, Caudalíe Vineactiv - 520 kronor här

Läs även: Här är massvis av serum so är populära 2020 - i olika prisklasser

Läs även: Stor guide om serum: Här är serumet du måste ha!