ANNONS: Innehåll i samarbete med

Nostalgispelen du bara inte får missa – hur mycket minns du?

- 02/03/2020, 09:34 -
Nostalgispelen du inte får missa – hur många minns du?

Nostalgispelen du inte får missa – hur många minns du?

Stella Pictures/Youtube

Tänk att man kan få såna starka känslor bara av att se en bild, ett klipp eller introt till ett gammalt spel. Kan du ta dig igenom vår lista utan att känna att nostalgin svämmar över?

Minns du när man satt hemma vid köksbordet med en kompis och spelade Tarzan? Nu kan du uppleva det igen. Här är listan som garanterat får nostalgibägaren att fyllas. För att uppleva alla spel i listan på nytt, registrera ett konto hos Leo Vegas.

Jurassic Park

1993 kom denna Spielbergklassiker ut och tog världen med storm. Bara höra musiken från filmen får en att vilja springa bort till soffan. En otrolig klassiker som fått ytterligare tre uppföljare. 

Jurassic Park-slotsspel hos LeoVegas. Bildkälla: LeoVegas.
Jurassic Park-slotsspel hos LeoVegas. Bildkälla: LeoVegas.

Hugo

Vem minns inte det charmiga trollet som var på äventyr i gruvorna? När Lattjo Lajban var ett inslag i TV4:s Nyhetsmorgon gavs barn möjligheten att ringa in, och i direktsändning spela detta klassiska dataspel med hjälp av knapparna på tonvalstelefoner. Nostalgideluxe!

Tarzan

Redan på tidigt 1900-tal slog karaktären Tarzan igenom i böcker, serietidningar och filmer. 1999 släpptes den hyllade animerade versionen av Tarzan. Mannen som växer upp bland gorillor som måste bestämma var han verkligen hör hemma efter att han upptäcker att han är människa är ren och skär nostalgi. 

Tarzan i Walt Disneys animerade versionen från 1999. Bildkälla: Stella Pictures.

Bruce Lee

Ja vad säger man om denna världsikon? Slog igenom med dunder och brak som kampsportkonstnär, filmstjärna och kulturikon. I spelvärlden har Bruce Lee flertalet kopior i olika fighting-spel, så som: Street Fighter, Tekken och Mortal Kombat. 

Tomb Raider

1996 släpptes action-äventyrs-videospel utvecklat av Core Design och publicerat av Eidos Interactive. Det blev den första delen i en rad av tv-spel och filmer. 2001 fick vi lära känna bekantskapen Lara Croft för första gången på bioduken, karaktären spelas av Angelina Jolie.

Lara Croft finns inte bara i film och tv-spel, nu också som videoslots. Bildkälla: LeoVegas.

Herkules

Hjälten från den grekiska mytologin, kom som animerad film 1997 och handlar om legenden om Herkules, son till guden Zeus. Många låtar från filmen blev sen klassiker, ren och skär nostalgi. 

Registrera ett konto på sajten och lycka till.