Onsdag 27 Okt
Stockholm

Skärmtid för barn: Enkla knepet som gör tiden meningsfull

Skärmtid för barn är ett hett ämne som väcker många känslor och åsikter hos föräldrar. Pedagoger menar att lärande lek med “öga och hand” vid en skärm kan betraktas som meningsfull skärmtid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Men vad är egentligen rätt och riktigt? Vad säger experterna? Finns det positiva fördelar att dra nytta av? Nyheter24 ger dig svaren. Vi tipsar givetvis också om ett smart knep som löser all problematik kring skärmtid. 

Enkla knepet för föräldrar

Introducera lärande lek vid skärmen för att göra tiden meningsfull. Företaget Zcooly har tillsammans med erfarna pedagoger tagit fram en tjänst som erbjuder just det; meningsfull skärmtid. Spel som utvecklar barnets förmågor inom matematik och andra ämnen på ett roligt och effektivt sätt. Det vill säga en form av lärande lek som även skolverket lyfter fram som en viktig punkt för barnens utveckling i skolan. 

Nu har du möjlighet att testa spelen helt gratis tack vare ett samarbete mellan Nyheter24 och Zcooly. Här kan du testa appen gratis, helt utan bindningstid. Perfekt nu när skolan har kickat igång. 

Foto: FamVeld/Shutterstock.com

Skärmtid – bra eller dålig?

Den oundvikliga debatten kring skärmtid. Är den bra eller dålig? Internetforskaren Elsa Dunkels menar på att det är viktigt att lära sig att navigera på internet och på skärmar, men innanför rätt ramverk. Hon säger också att det är viktigt att utgå från varje barn som en enskild individ, men att det finns väldigt mycket positiva erfarenheter att hämta online. Det är snarare innehållet på skärmen som avgör huruvida något har bra eller dålig inverkan på barnet och alltså inte hur mycket tid hen tillbringar framför skärmen. Testa därför appen helt gratis här

Skolverket om lärande lek

Det finns en anledning till att Skolverket lyfter vikten av lek som en del av läroplanen – det är viktigt för barn att leka! Det är nämligen under leken som barn kan bearbeta intryck, tillägna sig kunskaper, utveckla sin fantasi, sin kreativitet, sitt tålamod och sin koncentration. Och det är bara några av de fantastiska egenskaper som utvecklas hos barn under lek. Leken har därför kommit att betraktas som en metod i undervisning. Lek och lärande är två olika saker, men har många gemensamma drag. 

Tidsbegränsat erbjudande – utan bindningstid!

Med Zcooly får hela familjen tillgång till lärande spel för barn mellan 5-12 år. Du kan med andra ord låta ditt barn sitta framför en skärm med gott samvete, eftersom att du kan känna dig trygg i att barnet lär sig något. Pedagoger har tagit fram spel som kombinerar barnets inlärning med både öga och hand – då forskning visar att den kombinationen ger en fördjupad förståelse. Du som förälder får varannan vecka ett mail med en sammanställning på vad ditt barn eller dina barn har lärt sig. Vi lovar dig att det är otroligt kul att följa!

Testa helt gratis här

Källa: Skolverket.se

Foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Kommentera
Kopiera länk
Dela