Stockholm

Få meningsfull skärmtid - 3 pedagogiska spel barnen älskar

​Det är en riktig dröm för en förälder att se sitt barn utveckla sina kunskaper och ha roligt under tiden. Många föräldrar kan nog enas om att det är en utmaning att motivera barn till att lära sig nya saker. Pedagogiska spel kan vara lösningen!


Vi på Nyheter24 listar tre riktigt roliga och pedagogiska spel för barn. Barnen har roligt och lär sig massor i spelet som håller deras motivation uppe. Nu kan du till och med muta dem med skärmtid eftersom att de gör något meningsfullt med den tiden, eller hur? Alla dessa spel finns samlade i Zcoolys app.

Spel 1: Affären

I detta spel för barn mellan 6-10 år får vi träffa Håke. Håke äger en affär och behöver hjälp att sköta den. Ditt barn får hjälpa Håke att sortera varor på hyllan och sälja varor till kunder genom att lösa kreativa mattetal. Det finns olika uppgifter att klara i Affären och varje löst uppgift ger stjärnor i belöning som går att samla på. Ditt barn tränar på färdigheter som dubbelt/hälften, jämna/udda, mönster, ordna tal, talgrannar, talkamrater och taluppfattning. Nu får du en månad helt gratis hos Zcooly med koden "Nyheter24" och det är ingen bindningstid. Signa upp dig och låt ditt barn utvecklas genom pedagogiska spel.  

Foto: Zcooly.se

Spel 2: Klockgården

Välkommen till Klockgården! Klockgården är en bondgård där vi får hjälpa bonden Gunnart ta hand om sina tokiga djur. Djuren är hungriga och behöver matas på speciella tider. Ditt barn får mata djuren och samtidigt lära sig klockan. Analog klocka, digital klocka, klocka i textform, likheter och skillnader mellan klockslag i olika former är sådant som ditt barn kommer att lära sig i detta spel. Klockgården passar bra för barn mellan 5-9 år.

Testa Zcooly helt gratis. Ditt barn utvecklas och du får mer tid till annat.

Foto: Zcooly.se

Spel 3: Kakmakeriet

Kakmakeriet är spelvärlden där karaktären Josanna öppnar café. Hon behöver hjälp att baka tårtor. Recept, presentation och dekoration av tårtorna kräver goda kunskaper av bråk och multiplikation. I detta spel för barn mellan 9-12 år tränas avancerade mattetal som addition av bråk, multiplikation av bråk, oegentliga bråk och subtraktion av bråk. Du som förälder kanske också behöver testa dina kunskaper på den här nivån? 

Foto: Zcooly.se

Unikt erbjudande för dig

Tror du att ditt barn också kommer älska Affären, Klockgården eller Kakmakeriet? Då kan ni prova spelen gratis redan nu i en hel månad  framöver. Använd rabattkoden “Nyheter24” för att få tillgång till hela familjen. Erbjudandet har ingen bindningstid.

Signa upp dig här


Nästa artikel
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.