Tisdag 19 Okt
Stockholm
ANNONS: Innehåll i samarbete med Allente

Så ofta ser svenskarna på tv: ”Otroliga siffror”

Svenskarnas tv-vanor
Svenskarnas tv-vanor. Foto: Unsplash

Tittar du på tv oftare än snittsvensken?
Tack vare en undersökning genomförd av tv-leverantören Allente kan du ta reda på det.

Kopiera länk
Dela

– Undersökningen visar en hel del intressanta resultat som vi gärna delar med oss av, säger Jonas Gustafsson, vd på Allente.

I de svenska hemmen finns det knappast någon teknikpryl som är lika använd och älskad som tv-apparaten. Men hur beter vi oss egentligen i tv-soffan? Vilka delar vi upplevelserna med, och vad tuggar vi helst på framför favoritunderhållningen?

Det var några av frågorna som Allente – en sammanslagning av Canal Digital och Viasat – ville ha svar på när de skickade ut undersökningen*.

Vill du maxa din tv-upplevelse? Läs mer om Allentes erbjudande här!

– Vi på Allente har jobbat med tv i 30 år, så vad svenskarna gillar att titta på vet vi. Men nu var det dags att bredda bilden, och få fler insikter om befolkningens vanor under en tv-kväll, säger Jonas Gustafsson.

Snacksen vi helst väljer i soffan

Här är några av de tydligaste trenderna som noterades när undersökningen sammanställdes**:

 En majoritet av svenskarna är väldigt nöjda med sitt tv-tittande. Hela 93 procent, eller mer än 9 av 10 tillfrågade, svarade att de är nöjda med sina upplevelser.

● Internationella tv-serier lockar mest. 67 procent av de tillfrågade ser helst på utländska serier med stora stjärnor i huvudrollerna, som ”Mare of Easttown” eller ”Yellowstone”. På delad andraplats kommer dokumentärer och film, som 64 procent har kryssat i.

● Hela 94 procent väljer soffan när de konsumerar sin tv-underhållning, följt av sängen där 28 procent helst ligger och tittar.

● Inte helt överraskande ser de flesta deltagarna i undersökningen, 84 procent, helst på tv tillsammans med partnern.

● Godis (38 procent) och chips (37 procent) är favoritsnacksen framför rutan, följt av popcorn med 28 procent.

● 88 procent av deltagarna säger att de ser på tv minst fem dagar i veckan. Bland äldre tittare är siffran ännu högre. Bland de över 50 ser 83 procent på tv varje dag, och 94 procent bänkar sig minst fem gånger i veckan.

– Siffrorna visar klart och tydligt att tv-tittandet fortfarande är heligt för många. Vare sig det handlar om sport, kultur eller annan underhållning är det framför en tv vi helst samlas med nära och kära, säger Jonas Gustafsson.

Många bråkar framför tv:n

Men undersökningen visar också att vi bråkar mycket framför tv-apparaterna. Drygt hälften svarar att de inte är överens när de tittar på tv, och 86 procent av dem menar att bråket handlar om vad man ska titta på.

Det problemet kan Allente enkelt lösa, eftersom man kan se på all underhållning på upp till fyra enheter samtidigt. Så om ena partnern vill se fotboll och den andra vill se senaste avsnittet av en spännande serie så slipper hemfriden störas. Dessutom får hushållet stenkoll på tv-utgifterna, eftersom kostnaderna för både tv-kanalerna och streamingutbudet kommer på en och samma räkning.

Se Allsvenskan från discovery+ och och Premier League från Viaplay fritt i 3 månader. Läs mer här!

* Undersökningen genomfördes av Demoskop, och inkluderade 1700 svenskar, 1100 norrmän och 1000 danskar.
** Vid frågor som ”Typ av innehåll” och ”Var man helst tittar” har deltagarna
 

Kopiera länk
Dela