Lördag 25 Jun
Stockholm

Kastade upp sin racket på läktaren: "Ledsen"

Irina-Camelia Begu. Arkivbild.
Irina-Camelia Begu. Arkivbild. Foto: TT

Hon kastade sin racket i marken – och sedan studsade den upp bland publiken på läktaren.Nu ber den rumänska tennisstjärnan Irina-Camelia Begu om ursäkt för incidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Franska mästerskapen i tennis anno 2022 har fått sin första skandal. Detta när rumänskan Irina-Camelia Begu i frustration över en förlorad poäng mot ryskan Jekaterina Alexandrova kastade sin racket i gruset. Sedan ville det sig inte bättre än att racketen studsade upp på läktaren där den landade i publiken, och efteråt hördes ett barn – som var så när att träffas av racketen – gråta.

31-åriga Irina-Camelia Begu klarade sig dock undan med en varning för osportsligt uppträdande av domaren och fick fortsätta spela, och vann mötet i den andra omgången med 2–1 i set.

— Det är ett pinsamt ögonblick för mig, så jag vill inte prata så mycket om det. Jag vill bara be om ursäkt, sade Irina-Camelia Begu efter matchen.

— Det har aldrig hänt något liknande i hela min karriär, och jag mår verkligen dåligt för det och kan bara säga att jag är ledsen och att jag ber om ursäkt.

Ryskan Jekaterina Alexandrova blev enligt ESPN besviken att Irina-Camelia Begu "bara" varnades för tilltaget.

Det är inte första gången de senaste åren som tennisspelare har reagerat i frustration och åskådare eller funktionärer har hamnat i kläm. I US Open 2020 blev exempelvis världsettan Novak Djokovic diskad efter att ha slagit en boll på en linjedomare.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Isländskt kvalmotstånd för MFF

Publicerades: 3 timmar sedan

Boxningsförbundet stängs ute från OS i Paris

Publicerades: igår 21:46

Tufft för flera svenskor på LPGA-touren

Publicerades: igår 21:09

Ledecky historisk – femte raka

Publicerades: igår 20:54

Wayne Rooney lämnar Derby County

Publicerades: igår 20:27

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi frias

Publicerades: igår 20:13

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.