Marin Cilic tvingas tacka nej till Wimbledon efter att ha smittats med covid-19. Arkivbild.
Marin Cilic tvingas tacka nej till Wimbledon efter att ha smittats med covid-19. Arkivbild. - Foto: TT

Stjärnorna covidpositiva – drar sig ur Wimbledon

Kroatiske tennisstjärnan Marin Cilic har tvingats tacka nej till spel i Wimbledon efter att ha testat positivt för covid-19.Även fjolårstvåan Matteo Berrettini har dragit sig ur på grund av samma orsak, rapporterar nyhetsbyrån AFP.


Cilic, rankad 17:e i världen, skriver själv på Instagram att han känner sig för dålig för att delta i den klassiska majortävlingen.

"Hej hörrni. Jag måste dessvärre meddela att jag har testat positivt för covid. Jag har isolerat mig själv och hoppats att jag skulle kunna spela, men dessvärre känner jag mig fortsatt dålig och inte i form för att ge mitt bästa", skriver han.

Enligt The Telegraph skulle kroaten ha tränat med serbiske världsstjärnan, och vaccinmotståndaren, Novak Djokovic fram till turneringsstart.

Matteo Berrettini, 26, har även han smittats med coronaviruset och är borta från turneringen, skriver AFP. Italienaren gjorde sig ett namn under fjolårets Wimbledon-upplaga då han tog sig hela vägen till final där han fick se sig besegrad av just Djokovic.

Marin Cilic, 33, nådde final i Wimbledon 2017 där superstjärnan Roger Federer blev för tuff. 33-åringen blir den andra kroaten att dra sig ur efter att Borna Coric tvingats avstå med en axelskada. Cilic ersätts av portugisen Nuno Borges.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.